Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua subventie pentru crescatorii de ovine, aprobata saptamana aceasta

o-noua-subventie-pentru-crescatorii-de-ovine-aprobata-saptamana-aceasta

Proiectul de hotarare in acest sens va fi pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de guvern si va putea fi pus in aplicare imediat dupa ce va fi adoptat.


Saptamana aceasta, urmeaza a fi aprobat in sedinta de guvern proiectul de hotarare privind acordare ajutorului de minimis pentru lana vanduta, ajutor de care vor putea beneficia crescatorii de ovine care indeplinesc anumite conditii de eligibilitate in acest sens.
 
In cateva zile, proiectul va ajunge pe masa Guvernului iar noua subventie se doreste sa fie un sprijin in plus pentru crescatorii de ovine, in conditiile in care acestia primesc cea mai mica subventie pe cap de animal, din tot sectorul zootehnic.
 
„Noi avem un program de sustinere a crescatorilor de ovine, pentru ca am socotit necesar sa intervenim cu acest sprijin care inseamna un leu pe kilogramul de lana, in conditiile in care valorifica aceasta lana. Pentru ca peste 70 la suta din lana este aruncata sau arsa. De aceea, actul normativ este pregatit iar zilele urmatoare va trece de Guvern si hotararea o sa fie pusa in aplicare”, este anuntul facut de ministrul Agriculturii in acest sens.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru acordarea acestei subventii, MADR va aloca din bugetul propriu pe 2018 36 de milioane de lei, iar crescatorii de ovine vor primi un ajutor de un leu pentru fiecare kilogram de lana valorificat, insa valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi sau intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Vor putea aplica pentru acest sprijin crescatorii de ovine, persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, crescatorii de ovine, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale si crescatorii de ovine, persoane juridice. 
 
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru comercializarea lanii, beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului.
 
Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarilor, intr-o singura transa anuala aferenta anului de cerere, dupa indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016