Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 17.000 de fermieri au completat online cererile pentru subventiile agricole in bibliotecile publice

peste-17000-de-fermieri-au-completat-online-cererile-pentru-subventiile-agricole-in-bibliotecile-publice

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si programul Biblionet in Romania anunta semnarea unui protocol de colaborare ce isi propune sprijinirea fermierilor romani in accesarea electronica a informatiilor ce tin de masuri de sprijin financiar.


Bibliotecile publice modernizate prin programul Biblionet ofera acces la mijloace de tehnologia informatiei si comunicarii conectand milioane de romani, chiar si din comunitatile izolate din mediul rural, la informatii utile, servicii de e-guvernare si oportunitati educationale, sociale sau economice.

Un prim acord de colaborare intre cele doua parti a fost semnat in ianuarie 2011 si a constat in extinderea serviciilor oferite de bibliotecile publice in cadrul comunitatilor lor. Astfel, fermierii au putut completa online, in mod rapid si eficient, cererile de subventii agricole gestionate de APIA in spatiul bibliotecilor publice din proximitate fara a mai fi necesara deplasarea pe distante mai mari.

Pe parcursul anului 2011, peste 17.000 de fermieri au completat online cererile pentru subventiile agricole in bibliotecile publice ceea ce a rezultat in atragerea de 20 de milioane de Euro pentru comunitatile din Romania.

In medie, fermierii au economisit 2 zile completand cererile online la biblioteca publica, adica un rezultat de 34.000 de zile in toata tara si o economie totala a costurilor de transport de aproximativ 150.000 de euro la nivelul tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Parteneriatul semnat pe 14 decembrie consolideaza un cadru institutional pentru actiuni viitoare impreuna ce vizeaza accesul tot mai larg al solicitantilor de fonduri nerambursabile la nivel national la mijloacele tehnologiei moderne pentru a beneficia de masurile de sprijin financiar derulate de APIA.

In 2012, Biblionet impreuna cu APIA vor organiza sesiuni de instruire si informare pentru bibliotecari, in toate centrele de formare Biblionet din cele 41 de biblioteci judetene. in acest fel, bibliotecarii vor fi instruiti de catre expertii APIA pentru a oferi cetatenilor informatiile necesare completarii cererilor pentru subventii.

"In 2011, tot mai multi fermieri au completat electronic Declaratia de suparafata in spatiul bibliotecilor din programul Biblionet. Avantajul aplicatiei IPA online este ca poate fi folosita oriunde exista un computer conectat la internet. Parteneriatul cu programul Biblionet reprezinta o parghie prin care putem extinde serviciile pentru fermieri intr-un mod si mai eficient, tinand cont de infrastructura bibliotecilor publice", a declarat Florin Marius Faur, director general APIA.

"Biblioteca publica, in special in zonele rurale, este de cele mai multe ori unicul centru de acces la calculatoare si internet pentru comunitaţile respective. Tot mai multe servicii ale administratiei publice devin disponibile online iar cetatenii le pot accesa in biblioteca in mod rapid si eficient.

Prin parteneriatul dintre autoritaţi şi bibliotecile publice pentru informarea cetatenilor, vieţile multor persoane vor fi influenţate pozitiv", a declarat Paul-Andre Baran, Directorul Programului Biblionet in Romania.

Recent, in numeroase biblioteci publice din tara, in colaborare cu primaria, oamenii au putut completa cererile pentru ajutoare la incalzire.

Biblionet este o initiativa a Fundatiei Bill & Melinda Gates in valoare totala de 26,9 milioane de dolari pe o durata de 5 ani si isi propune facilitarea accesului la informatie prin introducerea tehnologiei moderne in bibliotecile publice.

Pana in februarie 2012, programul Biblionet va include peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare si echipamente aferente, iar aproape 2.175 de bibliotecari vor fi parcurs cursurile de formare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016