Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petre Daea ameninta cu taierea subventiilor in cazul legumicultorilor care folosesc substante toxice

petre-daea-ameninta-cu-taierea-subventiilor-in-cazul-legumicultorilor-care-folosesc-substante-toxice

In contextul unei anchete care a scos la iveala faptul ca mai multi legumicultori ar fi pus in vanzare legume stropite cu substante toxice, ministrul Agriculturii a amenintat cu taierea subventiilor. In acest caz sunt vizate substantele cu o concentratie de pana la de opt ori mai mare decat limita admisa.


Autoritatile ii vor monitoriza pe cei care beneficiaza de sustinere financiara prin programe nationale pentru cultivarea legumelor in sere si sorii. In acest sens, pe piata nu vor mai ajunge produse care nu sunt conforme din cauza continutului ridicat de substante chimice.
 
"In primul rand, le-am spus-o foarte clar specialistilor din Autoritatea Fitosanitara sa urmareasca fiecare producator care are programul acesta de legume si sunt obligati prin actul acesta normativ sa verifice. Asta e primul lucru pe care trebuie sa il faca. 
 
In al doilea rand, sfatuiesc fermierii sa nu foloseasca aceste proceduri, intrucat ele vor fi monitorizate, iar cei care folosesc aceste mijloace nu vor mai beneficia in viitor de sprijin din partea statului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Monitorizam si asemenea situatii trebuie sa le scoatem din practica acelora care urmaresc, prin mod artificial, sa mareasca viteza de desfasurare a proceselor biologice si sa castige prin timpurietate, cu mijloace artificiale pe care le folosesc, cu substante care nu sunt permise", a declarat ministrul Petre Daea.
 
Inspectorul de Politie Judetean Buzau au informat ca au fost organizate mai multe perchezitii in judetele Buzau si Ilfov. In urma acestora, au depistat in flagrant un barbat care transporta sute de recipiente cu substante chimice provenite din Turcia.
 
Una dintre persoane ar fi procurat substantele respective cu o concentratie mai mare fata de cea admisa in Uniunea Europeana, potrivit unor surse apropiate anchetei. Ceilalti doi suspecti cresteau gradual saturatia solutiei cu pana la de opt ori mai mult pentru a forta coacerea legumelor intr-un interval cat mai scurt, pentru a fi comercializate in perioada cand pretul acestora este mai ridicat. Dupa ce legumele din solarii se coceau, erau vandute in depozite en-gros aflate in relatii contractuale cu hipermarketuri. Au existat cazuri in care legumele ajungeau pe raft cu eticheta BIO.
 
"Lucrurile nu le poti controla in momentul in care ele pleaca pe retelele de distributie, dar noi trebuie sa urmarim lucrurile la producator si o facem, motiv pentru care aceste masuri pe care le-am luat le vom pastra printr-o monitorizare exacta a tuturor producatorilor din Romania", a mai spus ministrul Agriculturii.
 
DSVSA Buzau a auntat ca termenul de incepere a controalelor din piete care ii vizeaza pe comerciantii de legume, stabilit pentru data de 1 iunie, a fost declarat cu doua saptamani dupa aparitia informatiilor potrivit carora legumele stropite cu substante toxice ar fi ajuns in comert.
 
"Avand in vedere incidentul petrecut saptamana trecuta, Directia Sanitar Veterinara a dispus prin conducerea acesteia intarirea controalelor in directia productiei primare, in sensul ca vor decala controalele cu doua saptamani si vor incepe din data de 15 mai la nivelul productiei primare a legumelor, respectiv rosii", a declarat Iulian Moca, purtatorul de cuvant al DSVSA Buzau.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016