Proiectele depuse de tinerii fermieri in etapa 1, deja evaluate
Publicat la data de 23 Nov. 2021 in:
Subventii AFIR anunta ca a finalizat evaluarea cererilor de finantare depuse in prima etapa pe masurile destinate tinerilor fermieri si micilor fermieri, respectiv 3.033 de proiecte, in valoare de aproape 95 de milioane de euro.
Este vorba de cererile depuse in etapa 1 a sesiunii din 2021 (27 august 2021 - 26 septembrie 2021) pentru submasura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" si pentru submasura 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici".
Expertii AFIR au inceput efectiv procesul de evaluare in data de 27 septembrie si au parcurs toate etapele necesare analizei tuturor cererilor fermierilor (verificare documente, efectuare vizite pe teren, verificare indeplinire criterii de eligibilitate si a criteriilor de selectie) emitand Rapoartele de selectie ale etapei 1. Acestea au fost deja transmise Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (AM PNDR) in vederea aprobarii si, ulterior, pentru demararea procedurii de selectie pentru finantarea proiectelor, precizeaza sursa citata.
"(...) Emiterea raportului de selectie presupune stadii procedurale complexe, indiferent de amploarea proiectului depus. A trebuit sa ne asiguram ca 3.033 de cereri de finantare depuse in aceasta etapa pentru cele doua linii de finantare trec in cel mai scurt timp posibil prin verificarea documentara si pe teren, precum si prin etapa de corelare a tuturor informatiilor. Daca vom obtine rapid aprobarea acestor rapoarte la nivelul Autoritatii de Management, vom putea sa le publicam in cel mai scurt timp, astfel incat sa poata fi initiata procedura de contractare, avand ca obiectiv efectuarea primelor plati catre cat mai multi fermieri pana la finalul acestui an", a declarat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru submasura 6.1, in etapa 1, au fost depuse 1.504 proiecte, in valoare de 71,8 milioane de euro. Dintre acestea, 356 de proiecte, cu o valoare de 18,2 milioane de euro, au fost depuse de catre fermierii din zona montana.
Pentru accesarea sprijinului acordat prin submasura 6.3 au fost depuse 1.529 de proiecte, insumand o solicitare de fonduri pentru aceasta etapa de aproape 23 de milioane de euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>