Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania va primi 21 de miliarde de euro pentru agricultura de la UE

romania-va-primi-21-de-miliarde-de-euro-pentru-agricultura-de-la-ue

Uniunea Europeana va acorda Romaniei 21 de miliarde de euro pentru agricultura in exercitiul bugetar 2021 - 2027. Politica Agricola Comuna, odata ce va fi definitivata ar aduce fonduri esentiale dezvoltarii sectorului acesta in tara noastra.


"Deocamdata avem negocieri atat la nivelul ministrilor, dar ati vazut ca sunt negocieri si la nivelul sefilor de stat si de guverne, apoi negocieri destul de dure in Parlamentul European privind aceasta Politica Agricola Comuna si privind cele doua elemente de noutate – Green Deal si conceptul Farm to Fork. Noi, ca minister, dorim ca aceasta noua Politica Agricola Comuna sa fie prietenoasa cu mediul, dar dorim sa fie prietenoasa si cu fermierii, si cu agricultorii, si atunci dorim ca toate aceste masuri care se cer in plus sa fie si finantate substantial, pentru ca altfel va fi foarte greu sa ii lamurim pe cei care activeaza in agricultura sa acceseze aceste masuri, daca nu vor fi sprijiniti consistent si din punct de vedere financiar, si riscam sa pierdem acele sume care vor fi dedicate acelor masuri de clima si mediu si nu vor fi acceptate de fermieri", a explicat Adrian Oros.
 
Ministrul demis al Agriculturii a mai spus, insa, ca avem parte de "multa lauda" si nu facem nimic concret.
 
"De ani de zile ne laudam ca suntem granarul Europei si, practic, noi nu facem altceva decat sa exportam subventii, adica avem exporturi de materii prime, in general cereale si animale vii, si importam materie procesata cu valoare adaugata foarte mare. Incepand din 2015 practic, balanta comerciala este deficitara, deficitul pe 2018 a fost de peste 1 miliard de euro, iar in primele luni ale anului 2019, pentru ca doar pana acolo avem datele, este de 988 de milioane de euro. Prin masurile pe care le vom finanta consistent si directionat in noul Program National Strategic dorim sa schimbam aceasta paradigma in care sa exportam subventii si sa finantam, in primul rand, calitatea, procesarea, depozitarea, zootehnia, adica sa crestem animale cu valoare genetica ridicata care sa fie vandabila la preturi competitive si, in primul rand, sa sprijinim ferma de familie, pentru ca aici este un pericol foarte mare", relateaza Oros.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Romania va ajunge abia in 2026 sa aiba subventii egale cu media europeana in agricultura, care este acum de 266 euro/ha, in timp ce fermierul roman incaseaza doar 195 de euro/ha. Si asta daca guvernantii romani nu vor reusi sa grabeasca procesul de convergenta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016