Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Subventii

Proiectele vor putea fi depuse on-line pe site-ul AFIR, iar fondurile puse la dispozitie prin PNDR sunt in valoare de peste 35 de milioane de euro.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submasurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, in perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 – 30 iunie 2019, ora 16.00.
Fondurile totale disponibile pentru aceasta sesiune sunt de 35.348.504 euro, impartite astfel: 21.209.103 euro pentru dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si de comercializarea a produselor agricole si 14.139.401 euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.
„Incepand din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitari de finantare a proiectelor pentru investitii in procesarea produselor agricole pentru obtinerea de produse neagricole, precum paine, produse zaharoase, prajituri, bere artizanala si multe altele. Finantarea disponibila prin schema GBER a submasurii 4.2 contribuie semnificativ la cresterea calitatii produselor obtinute, a sigurantei alimentare si la obtinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesarii ulterioare in intreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate. Valoarea sprijinului financiar poate ajunge pana la 2,5 milioane de euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) si scade treptat pana la pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Depunerea proiectelor se realizeaza online pe site-ul AFIR.
Dintre investitiile eligibile prin aceasta linie de finantare, amintim fabricarea painii, a prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie, fabricarea inghetatei si a sorbetului, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, fabricarea alimentelor pentru utilizari nutritionale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fara gluten), dar si fabricarea unor bauturi, cum ar fi berea artizanala.
Fondurile totale disponibile pentru aceasta sesiune sunt de 35.348.504 euro, impartite astfel: 21.209.103 euro pentru dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si de comercializarea a produselor agricole si 14.139.401 euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Incepand din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitari de finantare a proiectelor pentru investitii in procesarea produselor agricole pentru obtinerea de produse neagricole, precum paine, produse zaharoase, prajituri, bere artizanala si multe altele. Finantarea disponibila prin schema GBER a submasurii 4.2 contribuie semnificativ la cresterea calitatii produselor obtinute, a sigurantei alimentare si la obtinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesarii ulterioare in intreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate. Valoarea sprijinului financiar poate ajunge pana la 2,5 milioane de euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) si scade treptat pana la pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Depunerea proiectelor se realizeaza online pe site-ul AFIR.
Dintre investitiile eligibile prin aceasta linie de finantare, amintim fabricarea painii, a prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie, fabricarea inghetatei si a sorbetului, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, fabricarea alimentelor pentru utilizari nutritionale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fara gluten), dar si fabricarea unor bauturi, cum ar fi berea artizanala.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News