Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se majoreaza valoarea subventiei pentru producatorii de usturoi
Conform unor declaratii recente a ministrului Agriculturi, valoarea ajutorului acordat producatorilor de usturoi se va tripla.
Petre Daea a anuntat la finele saptamanii trecute ca actul normativ care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru sustinerea productiei de usturoi va fi modificat, astfel incat cuantumul ajutorului de stat sa se majoreze.
Potrivit acestuia, valoarea subventiei va creste de la 1.000 de euro la hectar, cat a fost stabilit initial, la 3.000 de euro la hectar.
„Crestem subventia de trei ori. Am fost in partea de sud a tarii si oamenii de acolo ne-au spus sa regandim subventia, pentru ca e mult de munca si au avut dreptate, motiv pentru care refacem actul normativ si suplimentam la 3.000 de euro fata de 1.000 pe un hectar”, a afirmat Daea.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii acestei subventii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulate:
-sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp;
-sa obtina o productie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
-sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu usturoi in anul de cerere;
-sa faca dovada productiei realizate potrivit prevederilor lit. a) si b) prin documente justificative.
Potrivit acestuia, valoarea subventiei va creste de la 1.000 de euro la hectar, cat a fost stabilit initial, la 3.000 de euro la hectar.
„Crestem subventia de trei ori. Am fost in partea de sud a tarii si oamenii de acolo ne-au spus sa regandim subventia, pentru ca e mult de munca si au avut dreptate, motiv pentru care refacem actul normativ si suplimentam la 3.000 de euro fata de 1.000 pe un hectar”, a afirmat Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru a fi eligibili, beneficiarii acestei subventii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulate:
-sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp;
-sa obtina o productie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
-sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu usturoi in anul de cerere;
-sa faca dovada productiei realizate potrivit prevederilor lit. a) si b) prin documente justificative.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
Idei de afaceri in agricultura