Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

In sedinta de Guvern a fost adoptata procedura de implementare a programului INVESTALIM. Cu ajutorul acesteia se stabilesc regulile generale aplicabile intreprinderilor din sectorul agroalimentar care solicita sprijin in baza programului aferent perioadei 2023 - 2026.
In cadrul procedurii sunt detaliate modalitatea de acordare a ajutorului de stat, conditiile generale referitoare la plata ajutorului, indicatorii cantitativi si calificativi ai investigatiei, criteriile de stabilire a punctajului pentru intreprinderile solicitate si regulile privind mentinerea investitiei finantate.
"Prin programul INVESTALIM crestem capacitatea de procesare a produselor agro-alimentare, astfel incat sa nu mai exportam materie prima si sa importam apoi produsele alimentare procesate in afara tarii. Este o masura menita sa creasca siguranta alimentara a tarii si sa sprijine fermierii romani", a precizat seful MADR, Florin Barbu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In ceea ce priveste intensitatile maxime ale ajutorului, acestea se stabilesc conform prevederilor Anexei proiectului de act normativ pentru intreprinderile mari, mici si mijlocii. De asemena, nu se poate depasi 70% din costurile eligibile ale proiectului de investitie.
Prin Ordonanta de urgenta nr. 65/2023 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare INVESTALIM aferent perioadei 2023 - 2026 a fost instituita o schema de ajutor de stat. Obiectivul acesteia este dezoltarea regionala pentru infiintarea sau dezvoltarea capacitatilor de productie din industria alimentara prin:
- reducerea deficitului comercial al sectorului agroalimentar prin realizarea unei productii interne de bunuri alimentare competitiva pe piata interna si externa
- stimularea investitiilor in judetele cu resurse agricole sau in judetele mai putin dezvoltate
- sustinerea modernizarii tehnologice a capacitatilor de productie existente, pentru a se preveni inchiderea acestora
- asigurarea unui consum sanatos pentru populatie, cu bunuri alimentare de calitate
INVESTALIM va fi derulat de MADR prin AFIR, avand un buget maxim de aproximativ 600 de milioane de euro.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News