Termenul limita pentru obtinerea banilor pentru abatoare mici, 31 martie 2021
Publicat la data de 09 Mar. 2021 in:
Subventii Fermierii din zona montana au la dispozitie cateva saptamani pana cand termenul limita pentru obtinerea banilor indreptati inspre ridicarea de abatoare mici se implineste.
Alocarea financiara disponibila fermierilor prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) este de 12,93 milioane euro.
"Alocarea financiara disponibila fermierilor prin submasura 4.2 'Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole' – componenta investitii de capacitate mica din zona montana din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) este de 12,93 milioane de euro", a informat AFIR.
Solicitarile de finantare se depun exclusiv online pe site-ul agentiei pana la data limita (31 martie 2021, ora 16.00) sau pana cand, prin totalul cererilor depuse, se atinge plafonul maxim de 150% din valoarea alocarii. De asemenea, fondurile disponibile pentru depunere in acest moment sunt de 18,79 milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pragul minim de selectie pentru proiectele depuse este de 10 puncte.
Fondurile nerambursabile acordate prin submasura 4.2 – componenta investitii de capacitate mica din zona montana pot ajunge pana la maximum 300.000 euro/ proiect.
Finantarea nerambursabila acordata prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mica capacitate in zona montana, in cazul in care acesta este realizat de catre IMM-uri.
Pentru grupuri de producatori, cooperative sau societati cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge pana la 70%. Daca este realizat de alte intreprinderi decat cele mentionate anterior, finantarea PNDR va fi de maximum 40%.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>