Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi fonduri disponibile la AFIR prin submasura 4.2

noi-fonduri-disponibile-la-afir-prin-submasura-42

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta lansarea in perioada 17 iunie – 31 decembrie 2019 a primei sesiuni din 2019 de depunere a Cererilor de finantare pentru schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta schemei de ajutor de stat GBER pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).


Fondurile disponibile pentru schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta schemei de ajutor de stat GBER pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 4.000.000 euro.
 
Sesiunea se adreseaza exclusiv beneficiarilor care au semnat contracte de finantare cu AFIR aferente schemei de ajutor de stat GBER.
 
Scopul schemei de ajutor de stat GBER vizeaza imbunatatirea nivelului general de performanta al intreprinderilor, prin cresterea competitivitatii intreprinderilor care realizeza investitii in domeniile de interventii eligibile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Scopul acordarii sprijinului de minimiss este de a creste competitivitatea intreprinderilor prin realizarea de produse noi, cu valoare adaugata, fara a afecta insa concurenta pe piata interna si comertul intracomunitar intr-o masura contrara interesului comun.
 
Valoarea maxima a ajutorului acordat in cadrul prezentei scheme aferenta sM 4.2 nu poate depasi  plafonul maxim/ proiect dupa cum urmeaza:
I.  1.000.000 Euro/ proiect pentru IMM in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
II.  1.500.000 Euro/ proiect pentru alte intreprinderi pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
III.  2.500.000 Euro/ proiect pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat* (indiferent de tipul de solicitant), precum si pentru forme asociative, in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat.
 
In cazul in care beneficiarul solicita sprijin prin schema de minimis (dar nu mai mare de 200.000 Euro) pentru costuri generale proiect, plafoanele maxime pe proiect prevazute anterior se reduc cu o valoare echivalenta unei intensitati de pana la 10% din insumarea cheltuielilor eligibile din bugetul GBER, respectiv cu max.  10% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevad constructii ‐ montaj, respectiv cu max. 5% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevad investitii in achizitii simple (fara constructii ‐ montaj).
 
Depunerea Cererilor de finantare pentru schema de minimis aferenta schemei GBER sM 4.2 se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul solicitantului, incepand din data de 17 iunie 2019, ora 09:00. Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul solicitantului aferent acestei submasuri. Ghidurile solicitantului pentru fiecare submasura se aproba prin Ordin al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sunt publicate pe site-ul AFIR. 
 
TERMENUL LIMITA DE DEPUNERE pentru sesiunea de cereri de proiecte a schemei de minimis aferenta schemei GBER sM 4.2 este 31 decembrie 2019, ora 17:00.
 
Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurilor din cadrul PNDR sunt cuprinse in GHIDUL SOLICITANTULUI – distribuit GRATUIT. Sunteti asteptat la Oficiile Judetene (OJFIR), precum si la Centrele Regionale (CRFIR) ale AFIR din tara. Sunati acum la 031-860.27.47 sau scrieti la adresa Bucuresti, Str. Gradina cu Cai, nr. 3A, sector 5 sau relatii.publice@afir.info, www.afir.info pentru a afla cum puteti obtine si dumneavoastra fonduri nerambursabile pentru dezvoltare rurala prin PNDR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016