Noi fonduri disponibile la AFIR prin submasura 4.2
Publicat la data de 18 Iun. 2019 in:
Subventii Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta lansarea in perioada 17 iunie – 31 decembrie 2019 a primei sesiuni din 2019 de depunere a Cererilor de finantare pentru schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta schemei de ajutor de stat GBER pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Fondurile disponibile pentru schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta schemei de ajutor de stat GBER pentru submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 4.000.000 euro.
Sesiunea se adreseaza exclusiv beneficiarilor care au semnat contracte de finantare cu AFIR aferente schemei de ajutor de stat GBER.
Scopul schemei de ajutor de stat GBER vizeaza imbunatatirea nivelului general de performanta al intreprinderilor, prin cresterea competitivitatii intreprinderilor care realizeza investitii in domeniile de interventii eligibile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Scopul acordarii sprijinului de minimiss este de a creste competitivitatea intreprinderilor prin realizarea de produse noi, cu valoare adaugata, fara a afecta insa concurenta pe piata interna si comertul intracomunitar intr-o masura contrara interesului comun.
Valoarea maxima a ajutorului acordat in cadrul prezentei scheme aferenta sM 4.2 nu poate depasi plafonul maxim/ proiect dupa cum urmeaza:
I. 1.000.000 Euro/ proiect pentru IMM in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
II. 1.500.000 Euro/ proiect pentru alte intreprinderi pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat;
III. 2.500.000 Euro/ proiect pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat* (indiferent de tipul de solicitant), precum si pentru forme asociative, in cazul proiectelor care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat.
In cazul in care beneficiarul solicita sprijin prin schema de minimis (dar nu mai mare de 200.000 Euro) pentru costuri generale proiect, plafoanele maxime pe proiect prevazute anterior se reduc cu o valoare echivalenta unei intensitati de pana la 10% din insumarea cheltuielilor eligibile din bugetul GBER, respectiv cu max. 10% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevad constructii ‐ montaj, respectiv cu max. 5% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevad investitii in achizitii simple (fara constructii ‐ montaj).
Depunerea Cererilor de finantare pentru schema de minimis aferenta schemei GBER sM 4.2 se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul solicitantului, incepand din data de 17 iunie 2019, ora 09:00. Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul solicitantului aferent acestei submasuri. Ghidurile solicitantului pentru fiecare submasura se aproba prin Ordin al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sunt publicate pe site-ul AFIR.
TERMENUL LIMITA DE DEPUNERE pentru sesiunea de cereri de proiecte a schemei de minimis aferenta schemei GBER sM 4.2 este 31 decembrie 2019, ora 17:00.
Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurilor din cadrul PNDR sunt cuprinse in GHIDUL SOLICITANTULUI – distribuit GRATUIT. Sunteti asteptat la Oficiile Judetene (OJFIR), precum si la Centrele Regionale (CRFIR) ale AFIR din tara. Sunati acum la 031-860.27.47 sau scrieti la adresa Bucuresti, Str. Gradina cu Cai, nr. 3A, sector 5 sau relatii.publice@afir.info, www.afir.info pentru a afla cum puteti obtine si dumneavoastra fonduri nerambursabile pentru dezvoltare rurala prin PNDR.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>