Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii fermieri raman in continuare cei mai interesati de fondurile prin PNDR

tinerii-fermieri-raman-in-continuare-cei-mai-interesati-de-fondurile-prin-pndr

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a inchis in data de 18 decembrie 2015 ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investitii aferente submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 deschise in acest an.


Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.
 
In perioada 25 martie 2015, cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020, si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro. Gradul de accesare al alocarii disponibile in anul 2015 este de peste 100%.
 
Dintre aceste proiecte, 1.114 de cereri de finantare au fost deja selectate in vederea acordarii finantarii catre solicitanti. Valoarea proiectelor selectate pana in prezent este de peste 67,7 milioane de euro. Restul proiectelor depuse se afla in etapa de evaluare iar pe masura ce sunt selectate, AFIR va publica pe pagina oficiala de internet Rapoartele de selectie.
        

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„A fost o sesiune in care Agentia a pus la dispozitia potentialilor beneficiari fonduri nerambursabile totale de peste 1,555 miliarde de euro, din care s-au solicitat 1,559 miliarde euro. Pentru anumite domenii fondurile nerambursabile au fost consumate integral, insa am observat si multe sectoare unde nivelul solicitarilor este scazut. Am inceput deja analiza a ceea ce a insemnat acest prim an. Identificam unde au fost blocaje, ce nu a funcţionat, dar si ce a mers bine si va asigur ca nu vor exista probleme fara solutie”, a precizat Directorul General al AFIR, Andras Szakal.
 
Cele mai multe cereri de finantare, 2.874, au fost depuse la sediile Oficiilor Judetene ale AFIR pentru Submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, prin care fiecare proiect poate beneficia de maximum 50.000 de euro. O Masura care s-a bucurat de succes si in Programul trecut. Valoarea totala nerambursabila pentru toate proiectele depuse acum este de 120,77 milioane de euro.
 
Un interes deosebit s-a inregistrat si pentru Submasura 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” pentru care AFIR a primit 668 de cereri de finantare depuse on-line, dintre care 344 privesc sectorul vegetal. Valoarea totala nerambursabila a tuturor proiectelor se ridica la 266,29 milioane de euro.
 
Incepand cu 8 iulie au fost deschise noi sesiuni de depunere a cererilor de proiecte pentru finantare prin Submasura 4.1a, Submasura 4.2, Submasura 4.2a si Submasura 6.3. Pentru aceste submasuri (mai putin sM 4.1a care s-a inchis pe 30 octombrie 2015) termenul de depunere a fost prelungit de la 30 octombrie la 18 decembrie 2015 pentru a permite tuturor celor care au pregatit proiecte sa le depuna.
 
Proiectele primite on-line pe site-ul www.afir.info pentru Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt 81 la numar, avand valoarea totala nerambursabila de 67,04 milioane de euro.
 
Pentru Submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” s-au depus 65 cereri de finantare, in valoare totala nerambursabila de 28,26 milioane de euro, iar prin Submasura 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” s-a depus 6 proiecte cu valoarea de aproximativ 1,37 milioane de euro.
 
Investitiile in fermele mici au continuat sub o forma mult mai extinsa si in actuala perioada de programare, pentru Submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” fiind depuse la sediile Oficiilor Judetene ale AFIR 1.254 de cereri de finantare in valoare totala nerambursabila de 16,51 milioane de euro.
 
O alta Submasura de succes din PNDR 2020, din punct de vedere al numarului mare de proiecte depuse, este Submasura 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”. Incepand din 14 iulie 2015 cand a fost lansat apelul de primire a cererilor de finantare si pana la finalul sesiunii de dpunere (30 octombrie 2015), AFIR a primit 1000 cereri de finantare, insumand 59,89 milioane de euro.
 
Sesiunea de primire a proiectelor prin intermediul Submasurii 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” a fost deschisa pe 14 iulie 2015, fiind depuse on-line pe www.afir.info 502 de proiecte de investitii cu o valoare totala nerambursabila de aproximativ 76 milioane de euro.
 
Referitor la proiectele ce vizeaza infrastructura agricola, mentionam ca pentru Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” au fost depuse 35 de cereri de finantare, in valoare totala nerambursabila de 33,69 milioane de euro. De asemenea, pentru componenta de irigatii din cadru Submasurii 4.3 s-au depus 86 de cereri de finantare in valoare totala nerambursabila de 87,11 milioane de euro.
 
Pentru proiectele de utilitate publica, Agentia a primit on-line 704 proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de baza din mediul rural, depuse prin Submasura 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”. Valoarea totala nerambursabila a acestora este de peste 717,59 milioane de euro.     
 
In cadrul Submasurii 7.6 „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural” s-au primit 244 cereri de finantare, cu o valoare totala nerambursabila de peste 82 de milioane de euro.
 
Prin intermediul Submasurii 19.1 „Sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala” au fost primite 178 de cereri de finantare conforme in valoare totala de 2,44 milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016