Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valoarea ajutorului de minimis pentru vanzarea lanii in 2019

valoarea-ajutorului-de-minimis-pentru-vanzarea-lanii-in-2019

Ministerul Agriculturii a propus Guvernului o Hotarare prin care valoarea ajutorului de minimis pentru vanzarea sau comercializarea lanii este stabilita pentru anul 2019.


Hotararea Guvernului nr.500/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".
 
In contextul actual, la noi in tara lana este tratata ca un produs secundar, fara cautare din cauza disparitiei industriei de profil prelucratoare, drept pentru care de foarte multe ori este aruncata sau arsa. In Romania exista cateva centre de colectare a lanii, insuficiente pentru disponibilul de lana existent, cele mai importante exportand acest produs catre alte tari unde este cautat (Turcia, etc.).
 
In Romania se poate colecta, anual, o cantitate de aproximativ de 36 mii tone lana de la un efectiv de circa 14 milioane capete ovine.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii in tara noastra trebuie sa asigure, atat cresterea numerica a efectivelor de ovine, precum si o eficienta economica in realizarea si valorificarea acestora produselor obtinute de la acestea", arata MADR.
 
Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmareste mentinerea activitatii de crestere a ovinelor, stabilizarea veniturilor si evitarea depopularii satelor. De asemenea, aceasta schema de minimis conduce la diversificarea productiilor obtinute in sectorul de crestere a ovinelor prin valorificarea lanii.
 
Astfel, prin prezentul act normativ se reglementeaza valoarea sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis de 2 lei/kg lana comercializata.
 
HOTARARE pentru modificarea art.6 alin.(2) din Hotararea Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii" 
 
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. 
 
Articol unic. Alineatul (2) al articolului 6 din Hotararea Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 568 din 17 iulie 2017, cu modificarile si completarie ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"(2) Valoarea sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 2 lei/kg lana comercializata, pentru schema prevazuta la art. 4 alin.(1), cu respectarea prevederilor art. 5."
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016