Valoarea ajutorului de minimis pentru vanzarea lanii in 2019
Publicat la data de 04 Iun. 2019 in:
Subventii Ministerul Agriculturii a propus Guvernului o Hotarare prin care valoarea ajutorului de minimis pentru vanzarea sau comercializarea lanii este stabilita pentru anul 2019.
Hotararea Guvernului nr.500/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii".
In contextul actual, la noi in tara lana este tratata ca un produs secundar, fara cautare din cauza disparitiei industriei de profil prelucratoare, drept pentru care de foarte multe ori este aruncata sau arsa. In Romania exista cateva centre de colectare a lanii, insuficiente pentru disponibilul de lana existent, cele mai importante exportand acest produs catre alte tari unde este cautat (Turcia, etc.).
In Romania se poate colecta, anual, o cantitate de aproximativ de 36 mii tone lana de la un efectiv de circa 14 milioane capete ovine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii in tara noastra trebuie sa asigure, atat cresterea numerica a efectivelor de ovine, precum si o eficienta economica in realizarea si valorificarea acestora produselor obtinute de la acestea", arata MADR.
Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmareste mentinerea activitatii de crestere a ovinelor, stabilizarea veniturilor si evitarea depopularii satelor. De asemenea, aceasta schema de minimis conduce la diversificarea productiilor obtinute in sectorul de crestere a ovinelor prin valorificarea lanii.
Astfel, prin prezentul act normativ se reglementeaza valoarea sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis de 2 lei/kg lana comercializata.
HOTARARE pentru modificarea art.6 alin.(2) din Hotararea Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii"
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Articol unic. Alineatul (2) al articolului 6 din Hotararea Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 568 din 17 iulie 2017, cu modificarile si completarie ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"(2) Valoarea sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 2 lei/kg lana comercializata, pentru schema prevazuta la art. 4 alin.(1), cu respectarea prevederilor art. 5."
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>