Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegem un soi de grau pentru semanat in Campia Buzaului?

cum-alegem-un-soi-de-grau-pentru-semanat-in-campia-buzaului-

Samanta, soiul sau hibridul, constituie un factor biologic de mare importanta in obtinerea unor productii bune din punct de vedere cantitativ si calitativ. Anual, in Romania se utilizeaza peste 600.000 tone samanta numai pentru semanatul graului, iar la porumb peste 70.000 tone. Pentru alegerea unui soi de grau trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, cum ar fi:


  • Zona unde se afla suprafata destinata pentru infiintarea culturii de grau
  • Tipul de sol si fertilitatea acestuia: pH(reactia solului), V%(gradul de staturatie in baze), continutul in humus, continutul in azot total, continitul in fosfor, potasiu  si microelemente precum:Ca, Mg, S, B– acesti indicatori de fertilitate a solului pot fi aflati prin comandarea unie cartari agrochimice, daca nu exista informatii in acest sens, despre respectiva suprafata sau ele sunt mai vechi de 6 ani.
  • Frecventa anilor cu accidente climatice (temperature iarna sub -15oC, grindina, seceta, inundatii).
  • Destinatia productiei
  • Dotarea tehnica a fermei – se stie ca, deobicei genotipurile care dau productii mari/ha (<9 t) necesita aplicarea unei tehnologii intensive, care se poate realize numai cu o dotare tehnica de top, mai ales daca este vorba si de producer de samanta.
  • Data cand semanam.
Campia Buzaului este in zona I de favorabilitate pentru cultivarea graului, ca urmare nu ar trebui sa existe probleme la alegerea soiurilor/hibrizilor, mai ales daca ferma are posibilitate de a iriga.

Totusi, in cazul in care putem infiinta cultura in epoca optima si exista posibilitatea de a iriga, recomandate sunt genotipurile semitardive respective semitimpurii, care dau productii mari (peste 8t/ha) in cazul aplicarii unei tehnologii standard, dar adaptata genotipului sau genotipurilor utilizate la infiintarea culturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


In cazul acestui an, cand datorita secetei s-a intarziat mult cu semanatul, recomandate sunt soiurile/hibrizii timpurii cel mult semitimpurii ca exemplu: Glosa, Boema, Crina, Dor (INCDA Fundulea); Andalou (Procera); Atrium, Capo, Bitop (Probstdorfer); Exotic, Cubus (KWS) etc.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016