Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lemnul metalic - ce este si cum va influenta agricultura

lemnul-metalic-ce-este-si-cum-va-influenta-agricultura

Cercetatorii au reusit sa creeze un nou material la fel de puternic ca titaniul, dar atat de usor incat poate pluti in apa. L-au botezat lemnul metalic. Implicatiile acestuia in agricultura pot fi extraordinar de utile.


Oamenii de stiinta sunt in cautarea de noi materiale mai usoare, dar mult mai puternice. Pana in momentul de fata, in industria auto, cu precadere, a fost folosita fibra de carbon care e un plastic ranforsat suficient de puternic incat sa inlocuiasca pe alocuri aluminiul si chiar sa fie folosit la structura principala a masinii. Acest nou material, lemnul metalic, va putea fi utilizat in tot felul de industrii. Agricultura va fi una dintre ele. 
 
Cercetatorii de la trei universitati de prestigiu din lume (Pennsylvania, Illinois si Cambridge) si-au dat mana pentru a gasi formula ideala care sa stea la baza unui nou tip de material utilizabil in mai multe industrii. Modalitatea prin care lemnul metalic a fost realizat a fost publicata in jurnalul Scientific Reports.
 
In primul rand, acestia au suspendat sfere de plastic minuscule, de cativa nanometri, in apa. Au evaporat apoi apa, facand sferele sa se aseze intr-un model ordonat. Dupa acest pas, au folosit electroplacarea pentru a imbraca sferele in nichel. Finalmente, ei au utilizat un solvent pentru a dizolva sferele de plastic pentru a lasa doar nichelul in loc. Materialul rezultat este 70% spatiu gol, adica o densitate extrem de scazuta. De aici isi primeste si numele de lemn mentalic, intrucat structura celulara seamana cu cea a lemnului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Materialele celulare sunt poroase. Daca te uiti la lemn, atunci vei vedea ca unele parti sunt dense, ingrosate si au rolul de sustine intreaga structura, iar unele parti sunt poroase pentru a sprijini functiile biologice, cum ar fi cea de transport de nutrienti inspre celule", spune James Pikul.
 
In momentul de fata le ia cercetatorilor aproximativ 24 de ore sa creeze un astfel de material de dimensiunea unui timbru. Daca vor reusi sa produca lemnul metalic la scara industriala, atunci beneficiile sale vor fi extraordinare pentru mai multe domenii. 
 

Lemnul metalic in agricultura

 
Noul material va putea fi folosit in agricultura in mai multe moduri. 
 
In primul rand, utilajele folosite in intregul domeniu vor putea consuma mult mai putin combustibil. Astfel, cheltuielile aferente recoltei vor scadea considerabil.
 
In al doilea rand, structurile extrem de usoare si rezistente vor putea ajuta fermierii sa creeze sere care pot fi facil mutate sau modificate.
 
In al treilea rand, lemnul metalic va putea sta si la baza constructiilor in care se depoziteaza culturile, avand in vedere proprietatile sale inedite prin care blocheaza bacteriile si microbii.
 
Cu siguranta se vor gasi mult mai multe utilizari ale acestui nou material incredibil de promitator. 
 
Pana atunci, insa, ne descurcam cu ce avem.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016