Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Saltul catre productivitate in agricultura

saltul-catre-productivitate-in-agricultura

Utilajele agricole fac astazi parte din viata de zi cu zi a celor mai eficienti fermieri, iar existenta modelelor de care ne bucuram astazi a fost posibila doar printr-un proces lung de evolutie tehnologica.


Mecanizarea agricola a facut posibila hranirea unei populatii in continua crestere. De fapt, se stie ca, datorita automatizarii si tratamentelor aplicate culturilor, un fermier este capabil sa recolteze cu aproape 3.000 de kilograme mai mult grau decat acum cateva secole, cand intregul proces era manual. Acest proces tehnologic a urmarit intotdeauna o imbunatatire a productivitatii si o performanta sporite. Fiecare inovatie pe care producatorii de masini agricole o aduc pe piata urmareste acest scop. Primele utilizari ale agriculturii mecanizate au fost realizate prin combinarea utilajelor cu forta unui animal. A fost un pas important in evolutia domeniului, desi adevarata revolutie a venit in secolul al XX-lea odata cu motorizarea.

Productivitatea. Datorita utilizarii tehnicilor actuale, fermierii sunt capabili sa cultive suprafete mari de pamant. Ei au devenit astfel profesionisti mult mai eficienti. In acest fel, ei sunt capabili sa acopere sarcini mari intr-o singura zi, cum ar fi plantarea sau recoltarea completa a unei suprafete mari de teren.

Eficienta costurilor. Utilizarea masinariilor in agricultura a permis profesionistilor din acest sector sa creasca semnificativ toate profiturile. Nu trebuie uitat ca munca agricola implica o serie de riscuri care nu pot fi controlate 100% (vreme, daunatori etc.), care pot provoca pierderea unei intregi culturi. Prin urmare, incorporarea mecanizarii a contribuit la economii si profitabilitate, deoarece pierderile sunt mai mici si pot fi recuperate mai repede.

Eficacitate. Masinile agricole au insemnat o mare schimbare in modul de lucru pe teren. Acestea pot fi mai eficiente in ceea ce priveste resursele si timpul necesare pentru a finaliza fiecare lucrare. Pe de alta parte, profesia de agricultor, desi este inca solicitanta (este o munca fizica in aer liber), a incetat sa mai fie la fel de grea ca pe vremuri.

In ultimii ani, noile tehnologii din sectorul agricol au contribuit la o imbunatatire a proceselor de productie. Masinile agricole din secolul XXI sunt un instrument inteligent, conectat la date, care ajuta fermierul sa ia deciziile corecte. Concepte precum big data sau Inteligenta Artificiala sunt din ce in ce mai legate de munca din acest domeniu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Care este efectul noilor tehnologii in sectorul agricol? Digitalizarea in zonele rurale ne permite sa fim mai competitivi atunci cand vine vorba de satisfacerea tuturor asteptarilor si cerintelor unei piete extrem de solicitante. Tehnologia ajuta la colectarea unor date importante despre culturi si la analizarea acestora intr-un mod optim. Aceste tipuri de inovatii incorporate in utilajele agricole sunt concepute pentru a facilita cu adevarat sarcina fermierilor. Mai mult, acestea sunt dispozitive si interfete foarte usor de utilizat.

Asadar, agricultura noii generatii va oferi posibilitatea transformarii profesionistilor in specialisti in controlul si analiza plantatiei, in revizuirea rentabilitatii si va face posibila o urmarire minutioasa a sustenabilitatii la toate nivelurile de productie.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016