Tractoarele agricole - utilaje indispensabile
Versatile, cu o anduranta ridicata si extrem de pretabile la efort indelungat, tractoarele sunt printre cele mai folosite utilaje, fie ca vorbim despre muncile agricole sau alte activitati ce necesit? forta bruta. Indiferent de scopul pentru care folosim un tractor, exista o varietate de modele, pe diverse marimi sau categorii de putere, pentru a putea duce la bun sfarsit orice treaba.
Tipuri de tractoare
In termeni general acceptati, daca suntem in cautarea unui tractor, vom alege dintr-una din cele 5 clase existente: de gazon, sub-compact, compact, utilitar sau pentru agricultura. Va trebui sa luam in considerare si gama de marci, acestea fiind de multe ori nisate (spre exemplu, muncile agricole se vor indrepta catre John Deere, in vreme ce pentru nevoile utilitare putem opta pentru un
tractor Deutz).
Tractorul agricol
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Un tractor folosit pentru agricultura este definit drept orice vehicul cu propulsie proprie, creat sau utilizat pentru a trage alte vehicule sau masinarii pe roti. Nu este dotat cu posibilitatea de a cara marfuri sau alte vehicule, iar principala destinatie de uz o reprezinta activitatile agricole.
Tractoarele agricole din zilele noastre dispun de inovatii tehnologice, sunt construite urmand cele mai inalte standarde de calitate, se pot utiliza ergonomic, fiind axate pe o productivitate maxima. Inima unui tractor este un motor pe combustie interna, in general alimentat cu motorina, avand pornire pe bujii, precum un autovehicul normal. Un tractor agricol modern poate avea o putere situata intre 50 si 340 de cai-putere.
Utilizarile unui tractor in agricultura
Fiind, la baza, o masina ce produce putere pentru activitati grele, tractorul poate fi folosit la tragerea unor alte angrenaje in vederea aratului, plantatului, cultivatului, fertilizarii sau culesului de recolte. Pe langa acestea, tractorul se poate dovedi util in tragerea de materiale (cu remorca sau fara) si la transportul fortei umane de munca (cu remorca sau fara).
Beneficiile tractorului agricol
Cateva din cerintele, si de asemenea, avantajele unui tractor utilizat in agricultura sunt:
-
abilitatea de a schimba atasamentele sau masinariile trase, repede;
-
abilitatea de a lucra la viteze mari, precum si cea de a mentine performanta, alaturi de alte utilaje, la viteze minime;
-
abilitatea de a unifica aparate conexe;
-
posibilitatea de a putea fi servisat si reparat direct pe campul de munca.
Fara a fi pretentioase si fara a implica niste costuri masive de intretinere, aceste utilaje, fie in variante clasice (mai vechi) sau modernizate (noi), sunt indispensabile in munca pe camp sau la o ferma. Agricultura si procesele atasate acesteia au devenit mult mai facile, usurand efortul uman si aproape inlaturand munca manuala.
Fiabil si cu o manevrabilitate ampla, dispunand de tehnologii agricole precise, tractorul este un asistent de nadejde pentru orice fermier. Iar momentan, indiferent de directia unde se indreapta constructia de masini sau tehnica, nu exista un inlocuitor viabil pentru acest tip de utilaj.
Impactul tractorului agricol
Tractorul agricol a avut un impact major asupra societatii si economiei (ca statistica, acum mai bine de 70 de ani, in 1951, doar in Statele Unite, s-au vandut 564.000 de bucati). Prin cresterea productivitatii muncii agricole, mecanizarea a ajutat milioane de fermieri si muncitori, schimband modul in care terenurile agricole erau privite si exploatate.
Ca eficienta, tractorul agricol este printre cele mai productive utilaje, eliberand resurse din consum si ajutand la producerea altor resurse noi. Deci, indiferent de modelul pe care il vom alege pentru ferma sau afacerea noastra, vom beneficia de multiple avantaje. Tractorul agricol daca este utilizat corect reprezinta o investitie, nicidecum o cheltuiala.
Surs? foto: Unsplash
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>