Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tractoarele agricole - utilaje indispensabile

tractoarele-agricole-utilaje-indispensabile

Versatile, cu o anduranta ridicata si extrem de pretabile la efort indelungat, tractoarele sunt printre cele mai folosite utilaje, fie ca vorbim despre muncile agricole sau alte activitati ce necesit? forta bruta. Indiferent de scopul pentru care folosim un tractor, exista o varietate de modele, pe diverse marimi sau categorii de putere, pentru a putea duce la bun sfarsit orice treaba.


Tipuri de tractoare
 
In termeni general acceptati, daca suntem in cautarea unui tractor, vom alege dintr-una din cele 5 clase existente: de gazon, sub-compact, compact, utilitar sau pentru agricultura. Va trebui sa luam in considerare si gama de marci, acestea fiind de multe ori nisate (spre exemplu, muncile agricole se vor indrepta catre John Deere, in vreme ce pentru nevoile utilitare putem opta pentru un tractor Deutz).
 

Tractorul agricol

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Un tractor folosit pentru agricultura este definit drept orice vehicul cu propulsie proprie, creat sau utilizat pentru a trage alte vehicule sau masinarii pe roti. Nu este dotat cu posibilitatea de a cara marfuri sau alte vehicule, iar principala destinatie de uz o reprezinta activitatile agricole.
 
Tractoarele agricole din zilele noastre dispun de inovatii tehnologice, sunt construite urmand cele mai inalte standarde de calitate, se pot utiliza ergonomic, fiind axate pe o productivitate maxima. Inima unui tractor este un motor pe combustie interna, in general alimentat cu motorina, avand pornire pe bujii, precum un autovehicul normal. Un tractor agricol modern poate avea o putere situata intre 50 si 340 de cai-putere.

Utilizarile unui tractor in agricultura
 
Fiind, la baza, o masina ce produce putere pentru activitati grele, tractorul poate fi folosit la tragerea unor alte angrenaje in vederea aratului, plantatului, cultivatului, fertilizarii sau culesului de recolte. Pe langa acestea, tractorul se poate dovedi util in tragerea de materiale (cu remorca sau fara) si la transportul fortei umane de munca (cu remorca sau fara).

Beneficiile tractorului agricol
 
Cateva din cerintele, si de asemenea, avantajele unui tractor utilizat in agricultura sunt:
  • abilitatea de a schimba atasamentele sau masinariile trase, repede;
  • abilitatea de a lucra la viteze mari, precum si cea de a mentine performanta, alaturi de alte utilaje, la viteze minime;
  • abilitatea de a unifica aparate conexe;
  • posibilitatea de a putea fi servisat si reparat direct pe campul de munca.
Fara a fi pretentioase si fara a implica niste costuri masive de intretinere, aceste utilaje, fie in variante clasice (mai vechi) sau modernizate (noi), sunt indispensabile in munca pe camp sau la o ferma. Agricultura si procesele atasate acesteia au devenit mult mai facile, usurand efortul uman si aproape inlaturand munca manuala.
 
Fiabil si cu o manevrabilitate ampla, dispunand de tehnologii agricole precise, tractorul este un asistent de nadejde pentru orice fermier. Iar momentan, indiferent de directia unde se indreapta constructia de masini sau tehnica, nu exista un inlocuitor viabil pentru acest tip de utilaj.
 
Impactul tractorului agricol
 
Tractorul agricol a avut un impact major asupra societatii si economiei (ca statistica, acum mai bine de 70 de ani, in 1951, doar in Statele Unite, s-au vandut 564.000 de bucati). Prin cresterea productivitatii muncii agricole, mecanizarea a ajutat milioane de fermieri si muncitori, schimband modul in care terenurile agricole erau privite si exploatate.
 
Ca eficienta, tractorul agricol este printre cele mai productive utilaje, eliberand resurse din consum si ajutand la producerea altor resurse noi. Deci, indiferent de modelul pe care il vom alege pentru ferma sau afacerea noastra, vom beneficia de multiple avantaje. Tractorul agricol daca este utilizat corect reprezinta o investitie, nicidecum o cheltuiala.
 
Surs? foto: Unsplash
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016