Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aproape o treime din productia de struguri, compromisa din cauza ploilor

In plus, si calitatea vinului va fi una mai scazuta, potrivit specialistilor.
Printre cei carora ploile cazute in cantitate mare pe parcursul acestui an agricol le-au creat mari probleme se numara si viticultorii romani, estimarile aratand ca aproximativ 30 la suta din productia de struguri a fost compromisa.
Astfel, majoritatea podgoriilor din tara vor obtine anul acesta productii mai mici, iar la Valea Calugareasca, se pare ca recolta va fi una nesemnificativa, din cauza unei boli datorate umezelii excesive, boala ce a afectat iremediabil toate podgoriile din zona.
Despre aceasta boala, cercetatorul stiintific Ion Voiculescu a precizat ca „este un simptom specific atacului de mana, urmare a ploilor repetate din a doua decada a lunii iunie. Este cu atat mai grav intrucat are ca si consecinta pierderea productiei de struguri de anul acesta”.
Viticultorii din zona spun ca nu au putut face nimic pentru a preveni aparitia bolii sau macar raspandirea acesteia, din cauza pamantului moale care a ingreunat accesul printre randuri si a faptului ca via a fost mai tot timpul uda, fapt ce nu a permis stropirea acesteia cu solutii, care ar fi fost total ineficiente in aceste conditii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
valabila 48h
In plus, din strugurii care vor fi recoltati in toamna nu se vor obtine vinuri de calitate superioara, acest fapt datorandu-se tot ploilor excesive.
„In primul rand, un an ploios inseamna o scadere a calitatii vinului, din cauza ca vom avea o acumulare mai mica in zaharuri, in antociani in arome si asta inseamna calitate slaba” explica si cercetatorul Marin Ion.
Cu totul altfel au stat lucrurile in ultimii doi ani , cand s-au inregistrat productii record. In 2012, spre exemplu, dupa o vara secetoasa, s-au inregistrat productii care au ajuns chiar si pana la 12 tone la hectar, producatorii facandu-ssi griji la acel momentu pentru ca ramaneau cu multi struguri nevanduti.
Nici anul trecut nu a facut exceptie, la nivel national inregistrandu-se o crestere cu 50 la suta a productiei de vin, fata de anul precedent.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Microgranturi de 5.000 euro pentru micii fermieri. Conditii de eligibilitate
- » Rosiile romanesti din judetul Olt, vandute de producatori la pretul de 12 si 15 lei pe kilogram
- » Soarta fabricii de zahar de la Ludus, in mainile MADR
- » Romania nu opreste exporturile de cereale. Adrian Chesnoiu: Avem stocuri suficiente pana dupa prima recolta
- » UE estimeaza o recolta de grau mai slaba in anul agricol 2022 -2023
Idei de afaceri in agricultura