Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape o treime din productia de struguri, compromisa din cauza ploilor

aproape-o-treime-din-productia-de-struguri-compromisa-din-cauza-ploilor

In plus, si calitatea vinului va fi una mai scazuta, potrivit specialistilor.


Printre cei carora ploile cazute in cantitate mare pe parcursul acestui an agricol le-au creat mari probleme se numara si viticultorii romani, estimarile aratand ca aproximativ 30 la suta din productia de struguri a fost compromisa.
 
Astfel, majoritatea podgoriilor din tara vor obtine anul acesta productii mai mici, iar la Valea  Calugareasca, se pare ca recolta va fi una nesemnificativa, din cauza unei boli datorate umezelii excesive, boala ce a afectat iremediabil toate podgoriile din zona.
 
Despre aceasta boala, cercetatorul stiintific Ion Voiculescu a precizat ca „este un simptom specific atacului de mana, urmare a ploilor repetate din a doua decada a lunii iunie. Este cu atat mai grav intrucat are ca si consecinta pierderea productiei de struguri de anul acesta”.
 
Viticultorii din zona spun ca nu au putut face nimic pentru a preveni aparitia bolii sau macar raspandirea acesteia, din cauza pamantului moale care a ingreunat accesul printre randuri si a faptului ca via a fost mai tot timpul uda, fapt ce nu a permis stropirea acesteia cu solutii, care ar fi fost total ineficiente in aceste conditii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In plus, din strugurii care vor fi recoltati in toamna nu se vor obtine vinuri de calitate superioara, acest fapt datorandu-se tot ploilor excesive.
 
„In primul rand, un an ploios inseamna o scadere  a calitatii vinului, din cauza ca vom avea o acumulare mai mica in zaharuri, in antociani in arome si asta inseamna calitate slaba” explica si cercetatorul Marin Ion.
 
Cu totul altfel au stat lucrurile in ultimii doi ani , cand s-au inregistrat productii record. In 2012, spre exemplu, dupa o vara secetoasa, s-au inregistrat productii care au ajuns chiar si pana la 12 tone la hectar, producatorii facandu-ssi griji la acel momentu pentru ca ramaneau cu multi struguri nevanduti.
 
Nici anul trecut nu a facut exceptie, la nivel national inregistrandu-se o crestere cu 50 la suta a productiei de vin, fata de anul precedent.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016