Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este starea culturilor infiintate in toamna

care-este-starea-culturilor-infiintate-in-toamna

Peste trei milioane de hectare cu grau, orz si rapita au fost insamantate in toamna anului trecut, graul ocupand mai mult de 68% din aceasta suprafata.


In toamna anului 2018 s-a insamantat o suprafata de 3.004.800 hectare, din care graul ocupa 2.055.682 hectare, orzul 266.585 hectare si rapita 476.936 hectare.
 
Orzul si graul de toamna sunt in faza de formare a frunzei a treia si respectiv infratire, iar cultura de rapita parcurge etapa de dezvoltare a aparatului foliar, dupa cum precizeaza oficialii MADR.
 
La aceasta data, ritmurile de crestere se desfasoara normal la culturile semanate in perioada optima si pe terenurile cu umiditate suficienta, iar culturile sunt uniforme si viguroase.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Culturile de toamna prezinta in aceasta primavara cateva particularitati ce impun masuri tehnologice specifice, care sa stimuleze pe cat posibil vegetatia si sa elimine orice concurenta a buruienilor din cultura.
 
„Avand in vedere evolutia vremii, in aceasta perioada se aplica ingrasamintele minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna, in functie de zona, fiind necesara realizarea unei fertilizari suplimentare cu azot.
 
Luand in considerare si rezerva de umiditate existenta in sol, se recomanda fractionarea dozei de azot, in 3 - 4 etape, in vederea sporirii gradului de utilizare a ingrasamintelor cu azot, prin mentinerea unei concentratii marite, in zona de maxima dezvoltare a radacinilor la grau, spun specialistii
 
Datorita faptului ca prognoza vegetativa la cultura de grau indica valori reduse ale taliei plantelor cu internodii scurte, nu se recomanda utilizarea regulatorilor de crestere, spun specialistii ministerului.
 
In acest context, se recomanda utilizarea ingrasamintelor foliare cu microelemente si macroelemente usor asimilabile asociate cu tratamente fitosanitare pentru echilibrarea nutritiei.
 
La aceasta data, nu a fost semnalata nicio suprafata afectata de boli sau daunatori specifici, insa, tinand cont de incalzirea vremii, este necesara supravegherea permanenta a culturilor, astfel incat efectuarea tratamentelor de primavara sa se faca in stadiile primare ale manifestarii bolilor/daunatorilor.
 
O atentie speciala se impune a se acorda starii de aprovizionare a solului cu apa, urmarindu-se in mod deosebit adaptarea interventiilor tehnologice capabile sa conserve apa existenta in sol.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016