Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colaborare Pioneer - Smithfield Ferme: Productii de 10-12 t/ha la porumb, pe lot demonstrativ

colaborare-pioneer-smithfield-ferme-productii-de-10-12-tha-la-porumb-pe-lot-demonstrativ

In acest an, pe cele 2.4 ha ale lotului demonstrativ organizat de specialistii Smithfield cu hibrizi Pioneer au fost semanati 21 de hibrizi de porumb, a caror productivitate realizata este cuprinsa intre 10.000 kg si 12.440 kg/ha.


Pentru al patrulea an consecutiv, reprezentantii Smithfield Ferme au participat in localitatea Jimbolia la recoltarea publica a unui lot martor de 2,4 ha cultivat cu porumb hibrid Pioneer si fertilizat organic de catre Smithfield Ferme.

"Colaborarea Smithfield Ferme cu Pioneer a inceput ca un experiment in anul 2008, pentru a demonstra fermierilor impactul pe care utilizarea ingrasamintelor organice il are asupra culturilor, in acest caz asupra culturilor de porumb. Prin metodele de fertilizare organica, reusim sa imbunatatim continuu aceste rezultate si sa demonstram ca se poate face agricultura performanta, cu costuri mai reduse si un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Ne bucura ca, an de an, avem din ce in ce mai multe solicitari din partea fermierilor pentru fertilizantul organic", declara Ovidiu timbota, director Departament Agricultura, Smithfield Ferme.

Evenimentul face parte din programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici, derulat in parteneriat cu compania Pioneer si sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Timis. La eveniment au participat din partea companiei Pioneer directorul regional dl. Miki Babuscov, administratorul terenului, directorul Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Timis, Prof. Dr. Ing. Tarau Dorin, reprezentantii Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB), reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, Agentiei Bazinale Apele Banat, Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, jurnalisti si fermieri.

"Suntem multumiti de colaborarea cu Smithfield Ferme pentru fertilizarea organica a culturilor noastre de porumb, grau, triticale si sorg. Fertilizantul organic este natural, este mai ieftin si datorita lui obtinem recolte mai bune de la an la an", declara dl. Iouzica Zifceak, unul dintre fermierii beneficiari ai fertilizantului organic de provenienta Smithfield Ferme.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Folosirea ingrasamintelor organice provenite de la ferme duce la cresterea elementelor nutritive din sol, imbunatatind-ul cu materie organica. Acest tip de ingrasamant organic inlocuieste cu succes ingrasamintele chimice, de aceea este folosit foarte des de fermieri din toata Europa.

In zona de vest a tarii, Smithfield Ferme ofera anual ingrasamant organic pentru fertilizarea terenurilor din judetele Timis si Arad.

Ingrasamantul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare si scarificare, in baza analizelor agrochimice si a planurilor de fertilizare care determina pentru fiecare parcela de teren in parte cantitatea optima de ingrasamant necesara culturii. Aceste planuri si analize sunt autorizate si emise de catre Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice, respectand prevederile Codului de Bune Practici Agricole.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016