Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se creaza conditiile optime de mediu pentru productia din sere

cum-se-creaza-conditiile-optime-de-mediu-pentru-productia-din-sere

Fermierii care detin sere trebuie sa tina cont de o serie de factori naturali sau artificiali care, bine gestionati, asigura conditiile optime dezvoltarii culturilor din sere.


Aerisirea este esentiala in exploatarea serelor, avand rol in  se reglarea temperaturii, umiditatii relative si concentraţei de dioxid de carbon. Depasirea nivelului optim de temperatura si umiditate ale aerului in sere provoaca un dezechilibru total al metabolismului, reducerea fotosintezei iar acestea duc la obtinerea de productii scazute. Aerisirea se realizeaza prin ferestrele de la acoperis sau cele laterale, actionate mecanic prin comanda automata sau manuala.
 
Temperatura reprezinta unul din factorii determinanti ai proceselor metabolice ale plantelor. Diferitele faze ale cresterii vegetative si generative ale plantelor se petrec numai in prezenta unei anumite temperaturi. Posibilitatile de control al acestui factor sunt date de operatiunea de reglare, de sursa de energie termica si aparatura de inregistrare si control. Reducerea temperaturilor excesive in perioada lunilor de vara se realizeaza prin opacizarea geamurilor.
 
Umiditatea este in stransa dependenta cu temperatura si cerintele speciilor legumicole care difera de la o specie la alta si chiar la aceeasi specie, pe fenofaze. Unele specii de legume au nevoie de un regim moderat de umiditate relativa ( tomatele, ardeii, vinetele ), mai scazut dupa plantare ( 55 – 65% ) si mai ridicat in perioada fructificarii ( 65 – 70% ), castraverii cer o umiditate relativ ridicata si constanta ( 80 – 90% ).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Umiditatea solului trebuie sa fie de 60 – 65% din capacitatea de camp pentru apa, pana la inceperea parguirii fructelor, dupa care umiditatea se ridica la 70 – 80% la tomate, 60 – 70% la ardei şi vinete, 70 – 80% la castraveti si pepeni galbeni.
 
 
Lumina reprezinta un factor prioritar la cultura legumelor de sera deoarece durata si intensitatea procesului de fotosinteza, cantitatea de substanţe elaborate in urma acestui proces sunt dependente de calitatea, intensitatea şi durata luminii. In conditiile tarii noastre, lumina este insuficienta in perioada 20.X – 20 II cand, pentru imbunatatirea regimului de lumina, sticla se mentine curata iar la procedura rasadurilor se poate folosi lumina artificiala pentru suplimentarea luminii naturale.
 
In perioada 20.IV – 10.IX lumina este in exces si in acest interval se intervine prin aerisirea puternica si opacizarea geamurilor, in vederea reducerii efectului de sera. Conditii optime de lumina in serele din tara noastra, se intalnesc in perioadele 20 II – 20.IV si 10.IX – 15.X.
 
Fertilizarea cu bioxid de carbon prezinta o deosebita importanta pentru metabolismul plantelor verzi, deoarece participa direct in procesul de fotosinteza. Sporirea concentraţiei de dioxid de carbon, corelata cu un regim de lumina, temperatura si umiditate corespunzator sporeste intensitatea fotosintezei si mareste randamentul acesteia.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Muguri care sunt inlaturati ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016