Publicat in: Zootehnie
Caracteristicile strutilor: temperatura corporala, vocea, auzul si vederea
Temperatura corporala normala a strutului este de 38,8-40°C si este mentinuta constanta de catre un centru senzorial cerebral.
Strutul este homeoterm si are posibilitatea de a-si mentine temperatura la un nivel optim, suportand mari variatii de temperaturi. Daca temperatura exterioara este scazuta, acest sistem de reglare asigura un aflux scazut de sange in zona cutanata, creand o predispozitie a masei penajului de a forma o camera de aer izolanta. 
 
Acest mecanism de reglare termica lasa descoperite si lipsite de aparare la temperaturile joase anumite parti corporale: articulatiile si regiunile neacoperite cu penaj. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In cazul in care pasarea este cazata, intr-o noapte de iarna deosebit de rece, pe un teren umed si inghetat, exista riscul degerarii picioarelor (este diminuat mecanismul de emanare a caldurii la nivel cutanat).
 
Exista insa un depozit de grasime subcutaneu, aderent strans, ca si cand ar forma un singur corp. chiar cu stratul de piele. In ajutor vine si o crestere a ritmului metabolic, care are drept consecinta o crestere a productiei de calorii. 
 
Rata inalta a metabolismului, care apare evidenta chiar numai observand rapiditatea cresterii in greutate a tineretului, arata atat pierderile de caldura, dar si utilizarea rapida a energiei corporale, pe care tineretul o reintegreaza rapid, concomitent cu ingestin hranei,
 
Este totusi notata pierderea in greutate, ca o consecinta asupra expunerii puilor de strut la temperaturi ambientale scazute, mai ales daca acestia nu sunt hraniti cu o hrana echilibrata pentru pierderile de energie (hipotermie).
 

Vocea, auzul si vederea

 
Strutul adult nu are coarde vocale. In anumite perioade ale vietii emite niste sunete particulare: abia eclozionati si pana la sfarsitul primei luni de viata (si pana cand se simte suficient de independent) emite fluieraturi si gagaituri care dau senzatia unei chemari catre parinti. 
 
Ca adult, masculul, in timpul "curtarii" care precede acuplarea emite sunete surde, dar si intense, mugete sau racnete. Pentru restul vietii, masculul nu emite sunete, iar femela nu emite sunete niciodata in viata.
 
In schimb, auzul la strut este foarte dezvoltat. Acesta ii permite sa perceupa zgomotele cele mai mici, emise de la distante mari. Cu toate ca are deschiderile auriculare indreptate catre inapoi, strutul reuseste sa localizeze rapid provenienta zgomotelor. determinand un control si o reactie rapida cu privirea.
 
Vederea este de asemenea foarte dezvoltata, dar nu este dotata cu capacitatea de a percepe pe a intindere mare. Percepe mai ales culorile clare si stralucitoare. Daca nu intervine un semnal auditiv perceptibil, care sa-i provoace o indreptare a privirii catre jocul de origine a sunetului, nu este in masura sa mute privirea catre obiectul interesului sau, mai ales daca acesta se deplaseaza foarte rapid. 

Este un foarte bun vanator de muste, insa numai daca acestea emit zgomote sesizate de strut. In acest caz, insectele sunt urmarite in zbor si prinse cu ciocul.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Crescatorie de struti: Specificatiile terenului
Crescatorie de struti: Specificatiile terenului
Solul asigura de asemenea o buna parte din substantele nutritive vegetale. Tot pe acest teren...
Struti. Patologia ouatului si embrionului
Struti. Patologia ouatului si embrionului
Erorile alimentare pot dauna calitatii de reproducator atat a femelei, cat si a masculului. O...
Comportamentul strutilor. Metode de baza in crestere
Comportamentul strutilor. Metode de baza in crestere
Strutul are un creier de dimensiuni mici si, daca se face o corelatie intre dimensiunile...
Traumatismele strutilor. Tratamente si solutii
Traumatismele strutilor. Tratamente si solutii
Daca zona corporala face posibila bandajarea (la picioare), atunci se va aplica un bandaj pentru...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton