Publicat in: Zootehnie
Struti. Patologia ouatului si embrionului
Forme de imbolnaviri subclinice ale oviductului, in special ale portiunii din vecinatatea cloacei, care se pot datora si unor enterite, sunt capabile sa dauneze diferitelor faze de formare a oului si sa determine formarea de oua cu defectiuni ale membranelor cochiliere sau ale cojii. Un examen coprologic amanuntit poate conduce la concluziile si solutiile care se impun.
Erorile alimentare pot dauna calitatii de reproducator atat a femelei, cat si a masculului. O alimentatie necorespunzatoare statutului de reproducator, prin depuneri de grasime, poate fi contracarata prin reducerea sau chiar eliminarea porumbului din ratia alimentara. In schimb, sa se verifice consumul normal al carbonatului de calciu si al sfaramaturilor de scoici.
 
Trebuie acordata atentia cuvenita echilibrului in aminoacizi a retelei, altfel embrionul va fi putin fiabil atat in timpul perioadei de incubatie, cat si dupa ecloziune. Inainte de incubare este necesara dezinfectarea oualor pentru ca primul contact al puilor dupa ecloziune va fi coaja oului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, trebuie realizata o atenta dezinfectie a echipamentelor din sala de incubatie. De altfel, o pulverizare a zonei de ecloziune a puiului cu un probiotic dizolvat in apa va permite puiului ca din primele clipe de viata sa beneficieze de doze mici de probiotice, adica de o populare a tubului sau digestiv cu o cultura benefica de bacterii.
 
O atentie deosebita se va acorda pozitiei capului si ciocului in momentul ecloziunii eventualelor anomalii in dezvoltarea picioarelor, care nu-i permit puiului de strut sa se deplaseze cu usurinta in primele zile de viata.

O eventuala subdezvoltare a labei piciorului poate face necesara o corectare de catre crescatori, prin legarea acesteia sau chiar prin interventie medicala (chirurgicala). Dar, cum sa mai spus, aceste defecte grave ale picioarelor strutilor la ecloziune sunt datorate erorilor in hranirea parintilor si in incubarea oualor si acestea trebuie sa fie evitate. De exemplu, excesul de proteina si deficitul de saruri minerale si fibre sunt cauze esentiale ale acestor defectiuni.
 
De asemenea, se va verifica foarte atent temperatura din primele zile dupa ecloziune. Aceasta trebuie sa fie identica cu temperatura corporala normala a strutului. Altfel. temperatura corporala a puiului are tendinta de scadere cand temperatura mediului inconjurator este necorespunzatoare, tar starea de hipoterie corporala impiedica puiul la o activitate normala in ceea ce priveste hranitul si adaparea cu consecinte grave pentru un demaraj normal.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Crescatorie de struti: Specificatiile terenului
Crescatorie de struti: Specificatiile terenului
Solul asigura de asemenea o buna parte din substantele nutritive vegetale. Tot pe acest teren...
Crescatorie de rate. Transferul tineretului de reproductie in adapostul de adulti
Crescatorie de rate. Transferul tineretului de reproductie in adapostul de adulti
Dupa asigurarea nutretului si apei necesare, se transfera mai intai femelele. Cu aceasta ocazie...
Caracteristicile strutilor: temperatura corporala, vocea, auzul si vederea
Caracteristicile strutilor: temperatura corporala, vocea, auzul si vederea
Strutul este homeoterm si are posibilitatea de a-si mentine temperatura la un nivel optim,...
Comportamentul strutilor. Metode de baza in crestere
Comportamentul strutilor. Metode de baza in crestere
Strutul are un creier de dimensiuni mici si, daca se face o corelatie intre dimensiunile...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016