Crescatorie de rate. Transferul tineretului de reproductie in adapostul de adulti
Publicat la data de 25 Mai. 2023 in:
Zootehnie Perioada intre depopulare si popularea urmatoare a adapostului este de 4 saptamani. Popularea se face la varsta de 18 – 20 saptamani, maturitatea sexuala atingandu-se la 22 saptamani. Pentru aceasta tineretul este supus la tratament antistres cu un premix special sau un amestec de vitamine si un antibiotic administrat in apa de baut si eventual post de hrana 24 de ore.
Dupa asigurarea nutretului si apei necesare, se transfera mai intai femelele. Cu aceasta ocazie li se apreciaza starea de sanatate si exteriorul, indepartandu-se pasarile bolnave, cu defecte de exterior si dezvoltare corporala necorespunzatoare.
La transfer se evita manipularile brutale sau apucarea pasarilor de picioare, ale caror articulatii sunt mult mai sensibile decat la gaini.
Densitatea recomandata este de 3-4 rate/m2 (conform normelor de densitate al materialului biologic respectiv), iar marimea loturilor de 200 - 240 pasari. Raportul de sexe necesar este de 1/5.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
Asternutul se adauga zilnic, in strat subtire si in cantitate de 30 - 50 g/cap (6 - 10 kg/lot de 200 de capete).
In cazul cresterii pe asternut se organizeaza de-a lungul adapostului boxe din plase de sarma si o zona de adapare, unde adapatorile se dispun pe gratar. De-a lungul acesteia, pe 2/3 din lungimea boxei, se pun „gardulete”, pentru limitarea umezirii prea rapide a asternutului.
Programul de lumina
Programul de lumina este foarte important pentru dezvoltarea sexuala si productia de oua a ratelor, ca si a celorlalte pasari. Programul de lumina se aplica diferentiat in functie de precocitatea liniei sau hibridului si recomandarile firmei furnizoare. Declansarea acestuia se face la varsta de 18-20 saptamani.
De la 10 ore sau lumina naturala (la 18 saptamani) durata creste treptat cu aproximativ 1 h/saptamana, astfel incat sa ajunga la 16-18 h/zi la intrarea in ouat (22-27 saptamani).
Programul de lumina zilnic se desfasoara intre orele 4-22 (in cazul unei durate de 18 ore/zi). Intensitatea de iluminare este de 4,5-5 W/m2 (becurile la 1,8 - 2 m inaltime maxima de la pardoseala).

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>