Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de raci. Pregatirea hranei

ferma-de-raci-pregatirea-hranei

Sa nu uitam ca in apa sunt microorganisme care constituie hrana racilor, dar si pesti bolnavi sau morti, frunze de copaci cazute la fundul apei. Pe langa aceste elemente de hrana, la cresterea intensiva se va suplimenta cantitatea de hrana cu alte produse.


Hrana poate fi constituita din produse organice, carne, iarba, cereale, tocatura de uruiala, tarate etc. Pentru carne sunt necesare elemente de congelare, sau frigidere daca se pregateste imediat. Se recomanda tocarea carnii (piei de animale, resturi de la abatoare), sau taiata in bucati foarte mici ca sa poata fi consumata mai usor si repede.
 
Sa nu uitam ca racii sunt animale feroce si se bat pentru hrana si spatiu. Daca lacul are vegetatie naturala, plante acvatice care ajuta in mica masura cresterea si dezvoltarea racilor, noi trebuie sa oferim un supliment consistent de hrana pentru a ne atinge scopurile activitatii, comercializarea racilor si realizarea de profit. 
 
O alta posibilitate de hrana este pregatirea cerealelor pentru administrare, fie in stare naturala, fie macinate si combinate, uruiala. Este o hrana bogata in calciu si antioxidanti de care racul are nevoie.
 

Administrarea hranei

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
S-a mentionat anterior ca la constructia unui lac este bine sa se infiinteze niste insule, cat de multe e posibil, in diametru de 2 – 2,5 m aglomeratii de lemne, caramizi termoizolante, iar in mijlocul acestor insule sa se lase un spatiu de 40 -50 cm diametru, gol, pentru administrarea hranei si pentru pescuit. 
 
Hrana este transportata la lac, cu ajutorul mijloaceler de transport, incarcata in barci si dusa la locurile de hranire.
 
Este important sa se faca repartizarea hranei in functie de densitate a de raci/mp, sa fie pusa in galeata sau alt recipient, cantarita. Astfel se va tine evidenta cantitatilor de hrana repartizate si pe unitatea de suprafata a lacului. 
 
Ar fi foarte bine daca s-ar face acesta operatie zilnic, in perioada aprilie – noiembrie cand racii au o crestere fortata si acumuleaza pentru iarna. Daca transportam si administram o cantitate mai mare de hrana exista pericolul de a nu fi consumata in totalitate si ea se va descompune in apa si o va infecta, creand astfel posibilitati de imbo lnavire a racilor.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016