Ferma de raci: Avantajele popularii corecte
Publicat la data de 05 Iun. 2024 in:
Zootehnie S-a determinat stiintific ca la un astfel de procent al femelelor introduse in lac, cantitatea de raci in urmatorii trei ani, in conditii ideale, ar putea ajunge la 700-1000 kg/ha. Acest lucru este mai mult teoretic, in practica cantitatea minima la trei ani este de 350 kg/ha, iar maxim poate ajunge la 600 kg.
Apa din bazine si lacuri trebuie improspatata continuu prin pompare sau, daca este o sursa de apa la suprafata, prin acumulare. Apa trebuie sa fie clara, curata si bogata in carbonat de calciu, pentru a permite racilor sa-si schimbe carapacea in timpul naparlirii si cresterea alteia cat mai rapid.
Se stie ca in aceasta faza a existentei lui racul este foarte vulnerabil si usor de atacat. Trebuie sa asiguram adaposturi artificiale pentru raci, care sunt indispensabile, mai ales pentru femele care timp de 6 – 7 luni din an raman in adapostul lor pentru a avea grija de ouale de pe abdomen, hranindu-se mai putin.
De exemplu, caramizile termoizolante cu orificii, unde fiecare orificiu va gazdui cate un rac, se pot aseza in forma de cerc, pe fundul lacului, pe un diametru de 2 - 2,5 m. Racul are astfel posibilitatea sa mearga inapoi in caz de un atac, dar si inainte, atunci cand se hraneste.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Intre aceste caramizi se pot aseza gramezi de lemne, resturi de lemn, pentru a face un fel de insula artificiala si a crea astfel un habitat cat m ai natural si pentru a elimina stresul racilor, care poate aparea la populare. Astfel se poate face un gol in mijlocul acestei insule, cu un diametru de 50 - 60 cm, prin care alimentam sau pescuim racii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>