Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii afectati de seceta vor primi despagubiri incepand din acest an, pana la primavara

fermierii-afectati-de-seceta-vor-primi-despagubiri-incepand-din-acest-an-pana-la-primavara

Aceasta este promisiunea facuta de ministrul Daniel Constantin, care spune ca evaluarile pagubelor urmeaza sa fie finalizate in cursul lunii septembrie.


Ca raspuns la nemultumirile fermierilor carte se plangeau de perioada prea lunga necesara evaluarii pagubelor produse de seceta si apoi primirii despagubirilor promise de ministrul Constantin, acesta a anuntat zilele trecute ca situatia privind pierderile din agricultura se va finaliza in cursul lunii viitoare iar fermierii afectati de seceta si vor primi despagubirile cuveniteincepand din acest an si pana la primavara.
 
„Vom definitiva in luna septembrie situatia la nivel national in privinta pierderilor, dupa care vom notifica Comisia Europeana. Am inceput deja discutiile si conform regulamentelor europene exista o singura posibilitate si anume sa compensam pierderea de venit pe care au inregistrat-o fermierii in acest an comparativ cu media ultimilor trei ani. Vom incerca inca din anul 2015 sa venim cu o parte din aceste despagubiri urmand a le definitiva pana in primavara anului viitor”, a precizat  ministrul.
 
Acesta a precizat ca inca nu a fost stabilit niciun procent pe partea de despagubiri, insa toti cei care au suferit pierderi vor primi despagubiri la nivel national.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul a reamintit ca pentru a preintampina astfel de situatii, singura solutie este reabilitarea sistemului de irigatii, insa nu exclude si utilizarea altor sisteme precum folosirea apei din bazinele de colectare existente la barajele pentru energie sau chiar apa din panza freatica.
 
„Dupa ce vom termina acest program de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii, unde sper sa avem acordul tuturor partidelor politice, sa putem sa irigam in Romania 1,5 milioane de hectare, vom limita eventualele pierderi. Mai mult, in paralel, cu aceste sisteme care au fost construite in anii '69-'70, ne gandim si la altele precum rezerva de apa din bazinele de colectare existente astazi la acele baraje pentru energie si pentru alimentarea oraselor, iar acolo unde nu avem sursa importanta de apa, sa putem sa irigam si din aceste bazine. De asemenea, am ridicat o problema si vrem sa avem o discutie serioasa cu Ministerul Mediului, in ceea ce priveste folosirea apei din panza freatica, pentru ca acum nu se poate”, a mai spus Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton