Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii se asteapta la o crestere a pretului cerealelor dupa recoltare
Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania spune ca fermierii romani inca sunt vulnerabili, fiind dependenti de preturile la nivel international.
„Pentru noi, problema se mai pune si altfel, in zonele mai indepartate de Portul Constanta - si aici vorbim de pretul la transportul cerealelor, de la 9 euro pe tona pana la aproape 20 de euro pe tona, in functie de zona in care ne aflam in Romania. Trebuie sa facem procesare si industrializare, si atunci cand vom depasi acest prag vom putea sa impunem cel putin in bazinul Marii Negre cateva conditii. Deocamdata, suntem extrem de vulnerabili, suntem dependenti de pretul international. Astazi, un fermier din Romania in Portul Constanta nu este departe de colegii de la Rouen care primesc aproape acelasi pret”, a mai declarat aceasta.
Alina Cretu a precizat ca in privinta productiei de porumb este rezervata in estimarea pretului, din cauza problemelor intalnite in aceasta primavara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„In ceea ce priveste cultura porumbului, am avut o primavara extrem de complicata, cu probleme la semanat, cu probleme la rasarire, cu probleme la rasarire si a altor faze de crestere, pe anumite suprafete s-a insamantat numai acolo unde a fost posibil. In anumite zone ale tarii precum sunt cei din sud sau centrul tarii, datorita conditilor meteorologice sau altor factori este posibil sa fie mai avantajati datorita rasaririi mai uniforme si au putut sa faca tratamentele culturii de porumb”, a spus Alina Cretu.
„In acest moment suntem extrem, extrem de rezervati in ceea ce priveste cultura de porumb, pentru ca in Moldova avem o situatie extrem de grava in ceea ce priveste seceta, in sudul tarii in judetele apropiate Bucurestiului sunt probleme extrem de grave ale culturii de porumb. Avem si alte zone in care cultura porumbului arata bine pentru aceasta perioada, asa ca este inca devreme sa ne pronuntam”, a adaugat directorul APPR.
De asemenea, directorul APPR spune ca „surprize grele”, s-au inregistrat si la rapita, unde situatia nu este conform asteptarilor.
„La rapita suntem din nou rezervati si nu este ceea ce am sperat, exista ferme care au investit foarte mult in aceasta cultura si recolteaza maxim o tona, dar avem si ferme-exceptii care recolteaza 3 tone. Trebuie sa tinem minte ca investitiile in aceasta cultura sunt deosebit de importante, iar fermierii daca nu scot 3,5-4 tone nu sunt profitabili, este asadar o surpiza grea”, a mai mentionat Alina Cretu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura