Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultorii europeni revoltati. Pregatirea urmatoarei productii nu mai are sens economic

legumicultorii-europeni-revoltati-pregatirea-urmatoarei-productii-nu-mai-are-sens-economic

Legumicultorii europeni sunt vizibil deranjati de aceeasi problema cu care s-au confruntat si romanii. Acestia se plang de tarifele crescute la energia electrica.


Situatia producatorilor de legume in sere pentru sezonul rece care se apropie a fost dezbatuta in publicatia britanica "Financial Times". Astfel, in toate statele europene cu traditie in cultivarea legumelor in sere, agricultorii afirma ca pretul energiei electrice le face imposibila realizarea activitatii.
 
In Europa, cultivatorii de rosii cherry, de castraveti si de ardei se intreaba daca la iarna vor mai putea produce legumele. In acest sens, un castravete cultivat in serele din Marea Britanie ar costa aproximativ 14 lei. Fermierii sunt ingrijorati de situatia actuala, incat vor fi foarte putini consumatori dispusi sa cumpere la preturi ridicate.
 
Producatorii britanici acuza autoritatile ca au intervenit tarziu si nu foarte eficient in a-i sprijini. La acest fapt se adauga si critica din "Financial Times" asupra unui producator britanic care estimeaza ca majoritatea legumicultorilor au renuntat sa mai pregateasca productia pentru anul viitor. Acestia adauga ca prductia viitoare nu are sens economic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste Danemarca, cel mai mare producator local de rosii din aceasta tara este lovit de criza. Acesta avea o productie de 20.000 tone de tomate pe an, din care un sfert in spatii protejate. De asemenea, in Tarile de Jos numeroase sere nu pot functiona, lucru ce va da in jos economia in conditiile in care asigura o cincime din exporturile mondiale de legume.
 
Potrivit publicatiei britanice, nici Italia sau Maroc nu ajuta foarte mult. Fermierii italieni au probleme de profitabilitate in ceea ce priveste productia, iar seceta a lasat urme serioase in tara africana. Comparativ cu anul precedent, factura la energie este de trei ori mai mare, costurile cu ingrasaminte crescand de patru ori. 
 
"Ce vor face consumatorii europeni daca vor gasi legume mai scumpe si mai putine in aceasta iarna? Ardeii, rosiile sau castravetii ar putea costa atat de mult incat unii consumatori pur si simplu nu isi vor mai putea permite sa le cumpere, Este previzibila o schimbare a obiceiului de consum, in sensul ca vor cumpara cartofi, de exemplu. Daca acestia vor fi la preturi accesibile. Sau cine stie, poate Europa va apela la un program „Tomata”, de inspiratie romaneasca", scrie AgroTV.

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016