Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livezile de visini si ciresi, o investitie ce devine profitabila in patru ani

livezile-de-visini-si-ciresi-o-investitie-ce-devine-profitabila-in-patru-ani

Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 se vor finanta proiecte privind pomicultura, iar doua directii care trebuie avute in vedere sunt livezile de visini si cele de ciresi.


Conform spuselor directorului Ecofruct, Dorin Dogar,  in Romania e penurie de visine si de cirese la aceasta ora, asa ca cei care vor sa investeasca in agricultura se pot orienta catre acest sector.
 
Nu trebuie sa se astepte, insa, la profituri imediate, intrucat rezultatele apar dupa cel putin patru ani de munca. Acestia mai trebuie sa stie si ca nu orice soi de visin sau de cires are cautare pe piata, ci  doar acele soiuri care dau fructe mari, cum ar fi  soiul de visin autoferil Oblacinska.
 
„Puietii nu trebuie cumparati de oriunde. La Institutul de Cercetare-Dezvoltare de langa Pitesti se gasesc soiuri care dau rezultate bune la noi in tara”, a mai precizat  Dorin Dogar, care a mai spus ca cei care se vor orienta catre plantatiile bio de visin si de cires vor avea acces mai usor si catre pietele externe, unde produsele organice romanesti sunt la mare cautare.
 
„Asistam la crestererea cererii de visine, cirese si caise produse in regim ecologic. Acum, cea mai mare parte a marfii de acest tip vine din Turcia, Serbia si Ungaria, unde pomicultorii s-au reorientat. La noi, in schimb, dealurile sunt pline cu catina si sorg. Spre exemplu, ungurii au avut esec cu aceste culturi si acum s-au reorientat, dar ne vand noua gogosi. Nici plantatiile de afine nu merg bine, deoarece fermierii concureaza cu productia din flora spontana. Nu ai cum sa scoti afine pe piata la un pret mai mic fata de cel al afinelor din flora spontana. Cei care vand butasi se lauda ca este piata, numai sa-si vanda marfa, dar, daca le ceri sa platesti butasii cu productia de fructe, dau inapoi”, subliniaza seful Ecofruct.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Dorin Dogar spune ca, intrand in competitie cu cei care vand fructe de padure din flora spontana si cu fermierii mai experimentati din strainatate, producatorii romani sunt dezavantajati. Pe de o parte, costurile de productie sunt mai mari cu peste 40 la suta in cazul fructelor bio fata de cel al produselor obtinute cu fertilizatori chimici sau pesticide.
 
Pe de alta parte, desi piata produselor ecologice este mult mai bine dezvoltata in strainatate, procesatorii si comerciantii pun presiune pe pret si vor termene de plata din ce in ce mai lungi.
 
Anul trecut, Ecofruct a exportat circa 300 de tone de afine bio, in special in Germania. La nivel national, au mers la export aproximativ 1.500-1.800 de tone de afine. Fructele de padure sunt printre cele mai cautate produse organice romanesti. Din pacate, ca in cazul multor altor produse agroalimentare, si in ceea ce priveste produsele organice, inclusiv afinele ecologice, Romania a exportat materie prima, care a fost procesata in strainatate si a revenit pe rafturi ca produse finite, la preturi de cateva ori mai mari.

Mai multe detalii despre plantarea, ingrijirea si combaterea daunatorilor la pomii fructiferi gasiti aici>>

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016