Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cinci motive pentru care cultura de catina e o afacere profitabila
Specialistii spun ca Romania este tara cu cele mai bune conditii pentru infiintarea unei astfel de culturi, iar beneficiile sunt multiple.
Poate fi valorificata sub diverse forme, proaspata, ulei de catina, ceai din fructe de catina, muguri, frunze si chiar scoarta si siropuri. Uleiul de catina se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica dar si in cea in cea alimentara sau in cosmetica.
Potentialul productiv este de aproximativ 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei se situeaza intre 1,7- 2 euro la kilogram, cultura de catina devenind foarte profitabila incepand cu anul trei de la plantare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Specialistii sustin ca Romania este una dintre cele mai propice zone pentru cultivarea catinei, intrucat fructele de catina cultivate aici au un continut fizico-chimic mai valoros decat oriunde precum si calitati energetice si terapeutice deosebite. In aceste conditii, pe piata europeana exista de la an la an o cerere tot mai mare de catina romaneasca.
Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate, iar conditiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania tara perfecta pentru cultivarea catinei.
Toleranta ridicata a speciei, impreuna cu capacitatea plantei de a fixa azotul atmosferic, fac posibila o cultura fara fertilizatori si mai ales fara pesticide de sinteza, ceea ce cu greu se poate realiza la alte specii de pomi sau arbusti, catina avand foarte putine boli sau daunatori.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
Idei de afaceri in agricultura