Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Vegetal

Specialistii spun ca Romania este tara cu cele mai bune conditii pentru infiintarea unei astfel de culturi, iar beneficiile sunt multiple.
Catina este un arbust spinos care rodeste fructe mici albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante benefice pentru sanatate.
Poate fi valorificata sub diverse forme, proaspata, ulei de catina, ceai din fructe de catina, muguri, frunze si chiar scoarta si siropuri. Uleiul de catina se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica dar si in cea in cea alimentara sau in cosmetica.
Potentialul productiv este de aproximativ 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei se situeaza intre 1,7- 2 euro la kilogram, cultura de catina devenind foarte profitabila incepand cu anul trei de la plantare.
Specialistii sustin ca Romania este una dintre cele mai propice zone pentru cultivarea catinei, intrucat fructele de catina cultivate aici au un continut fizico-chimic mai valoros decat oriunde precum si calitati energetice si terapeutice deosebite. In aceste conditii, pe piata europeana exista de la an la an o cerere tot mai mare de catina romaneasca.
Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate, iar conditiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania tara perfecta pentru cultivarea catinei.
Toleranta ridicata a speciei, impreuna cu capacitatea plantei de a fixa azotul atmosferic, fac posibila o cultura fara fertilizatori si mai ales fara pesticide de sinteza, ceea ce cu greu se poate realiza la alte specii de pomi sau arbusti, catina avand foarte putine boli sau daunatori.
Poate fi valorificata sub diverse forme, proaspata, ulei de catina, ceai din fructe de catina, muguri, frunze si chiar scoarta si siropuri. Uleiul de catina se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica dar si in cea in cea alimentara sau in cosmetica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potentialul productiv este de aproximativ 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei se situeaza intre 1,7- 2 euro la kilogram, cultura de catina devenind foarte profitabila incepand cu anul trei de la plantare.
Specialistii sustin ca Romania este una dintre cele mai propice zone pentru cultivarea catinei, intrucat fructele de catina cultivate aici au un continut fizico-chimic mai valoros decat oriunde precum si calitati energetice si terapeutice deosebite. In aceste conditii, pe piata europeana exista de la an la an o cerere tot mai mare de catina romaneasca.
Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate, iar conditiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania tara perfecta pentru cultivarea catinei.
Toleranta ridicata a speciei, impreuna cu capacitatea plantei de a fixa azotul atmosferic, fac posibila o cultura fara fertilizatori si mai ales fara pesticide de sinteza, ceea ce cu greu se poate realiza la alte specii de pomi sau arbusti, catina avand foarte putine boli sau daunatori.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News