Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mircea Croitoru: Principala problema a sectorului legume-fructe o constituie exceptarea de la plata de impozite, taxe si TVA a importatorilor

mircea-croitoru-principala-problema-a-sectorului-legume-fructe-o-constituie-exceptarea-de-la-plata-de-impozite-taxe-si-tva-a-importatorilor

Asociatia Profesionala Nationala Legume - Fructe cere eliminarea asociatiilor "fantoma" din sector si deblocarea urgenta a masurilor de finantare din PNDR. In cadrul unui eveniment organizat sambata si duminica de catre Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania, reprezentantii legumicultorilor au acuzat concurenta neloiala a importatorilor si a intermediarilor.


Asociatia Profesionala Nationala Legume – Fructe  (APNLF), membra a Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), reprezentanta de presedintele Mircea Croitoru si Florin Ciobanu in calitate de membru fondator, a participat, in perioada 7-9 octombrie, la reuniunea regionala "Parteneriat Strategic pentru Agricultura durabila".

Evenimentul (organizat de FNPAR) a avut loc la Brasov si s-a bucurat de participarea reprezentantilor sectorului agricol din Bulgaria, Rep. Macedonia, Rep. Moldova si Serbia, cat si de prezenta presedintelui Comisiei prezidentiale pentru agricultura, Valeriu Steriu, si a deputatului Adrian Radulescu. In cadrul evenimentului s-au discutat principalele probleme cu care se confrunta sectorul agricol din Romania, precum si oportunitatea incheierii unor parteneriate strategice, la nivel regional, pentru agricultura durabila.

Presedintele Asociatiei, Mircea Croitoru, i-a inmanat presedintelui Comisiei prezidentiale pentru agricultura, Valeriu Steriu, un memoriu privind principalele probleme ale sectorului legume-fructe, precum si solutiile propuse pentru rezolvarea acestora.

"Principala problema a sectorului legume-fructe o constituie exceptarea de la plata de impozite, taxe si TVA a importatorilor. Acest lucru permite importatorilor comercializarea masiva a unor produse care se regasesc si in productia romaneasca si care ne fac concurenta neloiala din dorinta de a obtine profituri cat mai mari", a declarat Mircea Croitoru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Membrii APNLF au cerut, pe aceasta cale, introducerea unor controale mai severe la importurile de legume-fructe.

O alta problema o constituie faptul ca producatorii nu au acces in pietele mari monopolizate de intermediari, precum Brasov, Constanta, Bucuresti, Suceava, etc,  situatia devenind fenomen de masa asistat impasibil de oficialitatile zonale.

"Din cauza ca nu avem acces in piete si nu avem spatii de depozitare am devenit furnizori captivi si suntem nevoiti sa vindem produsele la coltul strazii sau la en-gross la preturi derizorii, cu mult sub preturile de productie", a precizat Mircea Croitoru.

Alte probleme ale sectorului tin de lipsa de stimulare a producatorilor de legume-fructe, lipsa unei strategii de termen scurt, mediu si lung si dificultati la accesarea creditelor bancare.

Domnul Florin Ciobanu a atras atentia ca au aparut o serie de asociatii, "purtatoare de stampila", fara activitate, care au fost infiintate doar pentru eliberarea de adeverinte necesare consituirii documentantiei pentru obtinerea de finantare europeana prin masurile 112 privind "Instalarea tinerilor fermieri in mediul rural" si 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta" din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

"Pentru diferentierea dintre asociatiile purtatoare de stampila si cele care desfasoara activitati reale in domeniul agricol am cerut completarea ghidului solicitantului aferente masurilor 112 si 141 cu un certificat de atestare fiscala eliberat de ANAF", a mentionat Florin Ciobanu.

APNLF a mai atras atentia ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a demonstrat ca nu a fost pregatit sa proceseze numarul mare de cereri de finantare pe masura 141 din PNDR, acest lucru determinand anularea sesiunii din luna octombrie, fapt care a generat nemultumiri in randul producatorilor agricoli.

"Din cele 200 de milioane de euro alocate masurii 141 pentru anul 2011, doar jumatate vor ajunge la micii fermieri si asta abia incepand cu anul viitor din cauza ca Ministerul Agriculturii nu a avut suficienti experti in verificarea celor peste 12.000 de proiecte depuse", a precizat Florin Ciobanu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016