Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Vegetal

Producatorii de castraveti din zona spun ca prima recolta din acest an va aparea cu intarziere, probabil dupa Florii si Paste, iar rezutatele vor fi sub asteptari.
Producatorii galateni din cel mai mare bazin legumicol al tarii sperau sa obtina prima recolta de castraveti la inceputul lunii aprilie, astfel incat, de Florii si Paşte, in piete sa se gaseasca legume romanesti.Valul de frig care a lovit judetul Galati le-a stricat insă planurile.
Chiar daca agricultorii au facut focul in sere, plantele au suferit din cauza lipsei soarelui, iar recoltele vor intarzia cu cateva saptamani fata de termenul initial. In plus, cheltuielile au crescut foarte mult din cauza cantitatilor mari de lemn si rumegus folosite pentru incalzire, în condițiile în care, anul acesta, preţul unui sac cu rumegus s-a dublat, de la 10 lei la 20 de lei.
Din cauza frigului, in special cel de pe parcursul noptii, plantele nu s-au dezvoltat armonios iar culturile sunt parţial compromise.
„Planta, la doua saptamani de la plantare, trebuia sa fie mult mai inalta, cel putin de doua ori mai mare. Trebuia sa aiba frunzele mult mai dezvoltate si implicit varful plantei, cel care se dezvolta, trebuia sa fie mult mai deschis. Castravetele este o planta sensibila, are nevoie in general macar de 15 grade Celsius in aer si de o temperatura apropiata in sol. Vremea de afara ne cam incurca in momentul de fata. Temperaturile de afara, de minus 6-7 grade, ne forteaza sa facem focul. Şi chiar si asa, ziua sa spunem ca prindem cele 15 grade, insa noaptea abia daca ajungem la 4 sau 5 grade”, a spus legumicultorul Gheorghita Borza.
Probleme sunt şi la culturile de varza, pentru ca legumicultorii nu au putut planta rasadurile pe camp din cauza zapezii si a frigului. Astfel, rasadurile stau in depozite, iar productia de varza va fi afectata.
In zona Matca este cel mai mare bazin legumicol din tara, regiunea aflata in mijlocul judeţului Galaţi având peste 4.000 de producatori,1.000 de hectare de sere si 2.000 de hectare cu culturi in camp.
Chiar daca agricultorii au facut focul in sere, plantele au suferit din cauza lipsei soarelui, iar recoltele vor intarzia cu cateva saptamani fata de termenul initial. In plus, cheltuielile au crescut foarte mult din cauza cantitatilor mari de lemn si rumegus folosite pentru incalzire, în condițiile în care, anul acesta, preţul unui sac cu rumegus s-a dublat, de la 10 lei la 20 de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din cauza frigului, in special cel de pe parcursul noptii, plantele nu s-au dezvoltat armonios iar culturile sunt parţial compromise.
„Planta, la doua saptamani de la plantare, trebuia sa fie mult mai inalta, cel putin de doua ori mai mare. Trebuia sa aiba frunzele mult mai dezvoltate si implicit varful plantei, cel care se dezvolta, trebuia sa fie mult mai deschis. Castravetele este o planta sensibila, are nevoie in general macar de 15 grade Celsius in aer si de o temperatura apropiata in sol. Vremea de afara ne cam incurca in momentul de fata. Temperaturile de afara, de minus 6-7 grade, ne forteaza sa facem focul. Şi chiar si asa, ziua sa spunem ca prindem cele 15 grade, insa noaptea abia daca ajungem la 4 sau 5 grade”, a spus legumicultorul Gheorghita Borza.
Probleme sunt şi la culturile de varza, pentru ca legumicultorii nu au putut planta rasadurile pe camp din cauza zapezii si a frigului. Astfel, rasadurile stau in depozite, iar productia de varza va fi afectata.
In zona Matca este cel mai mare bazin legumicol din tara, regiunea aflata in mijlocul judeţului Galaţi având peste 4.000 de producatori,1.000 de hectare de sere si 2.000 de hectare cu culturi in camp.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News