Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegerea mamelor-closti la fazani

alegerea-mamelor-closti-la-fazani

Daca se doreste clocirea oualor de catre o femela de alta specie, se poate opta intre gaini pitice, gaini obisnuite si curci. Numarul de oua pe care le poate cloci o femela este diferit, in functie de specie: 10 pentru gainile pitice, 20 pentru cele obisnuite si 30 pentru curci.


La prima vedere, s-ar parea ca cele mai bune mame adoptive ar fi cele care pot cloci cat mai multe oua. Dar nu este asa: cu cat pasarea este mai mare, cu atat riscul ca ea sa sparga o parte din oua este mai crescut. 
 
Apoi, gainile au adeseori tendinta de a abandona cuibul si a lasa ouale sa se raceasca. Pe de alta parte, curcile, desi pot cloci si doua luni incheiate, in ultima parte a acestei perioade incep sa sufere de deshidratare si isi vor manca propriile oua.
 
Atunci cand fazanii se valorifica pentru consum, trebuie stiut ca cei crescuti in semi-libertate au carnea mai gustoasa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
In general, crescatorii prefera sa foloseasca drept closti gainile pentru cresterea in semi-libertate: se reduce astfel numarul custilor de crestere, fara a fi nevoie a se mari dimensiunile acestora, ca in cazul curcilor. 
 
Altii prefera insa gainile pitice, care au avantajul realizarii de economii de hrana, dar si al faptului ca sufera mai putin din cauza spatiului redus in care trebuie sa petreaca aproximativ 45 de zile.
 
Trebuie sa amintim ca perioada de pastrare a oualor destinate incubatiei merge pana la 15 zile, din momentul depunerii lor si pana la inceputul clocirii. Ideal este, totusi, ca acest interval sa nu depaseasca o saptamana. 
 
Intre timp, ouale trebuie pastrate la o temperatura situata sub 20 C, in spatii speciale, pe un pat de nisip uscat. Ele vor fi asezate in pozitie verticala, usor inclinate si vor fi intoarse zilnic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton