Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microferma de fazani: Reproducerea in semi-libertate

microferma-de-fazani-reproducerea-in-semi-libertate

Acest tip de crestere presupune ca reproducerea sa aiba loc in captivitate, ulterior fazanii fiind eliberati treptat in natura. Pentru aceasta se vor utiliza custile pentru closti si pui.


Ouale, fie ca provin din voliere, fie ca sunt culese din cuiburi naturale sau cumparate de la alti producatori, sunt incredintate pentru a fi clocite unei mame adoptive, plasate intr-o cusca de crestere.
 
Asemenea custi se vor amplasa de la inceputul perioadei de cuibarire pe o pajiste sau in mai multe zone distincte ale rezervatiei. Amplasarea mai multor custi in aceeasi zona usureaza controlul si intretinerea acestora, dar comporta riscuri crescute de contactare a unor maladii si presupune operatiuni suplimentare de transport a puilor in momentul eliberarii lor.
 
A doua solutie, cu amplasarea custilor in zone distincte, faciliteaza dispersarea pasarilor in spatiul natural, ofera o hrana mai bogata si implica mai putine riscuri de imbolnavire.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intretinerea si controlarea adaposturilor sunt insa mai dificile si mai laborioase. Distanta dintre doua astfel de custi trebuie sa fie de minim 20 - 40 m. Ca urmare, pe un hectar de teren se pot creste aproximativ 500 de fazani. Prima ratie alimentara va fi furnizata puilor la o zi de la iesirea din ou, in asa fel incat mama sa-i poata invata cum sa se hraneasca.
 
Ulterior, pasarea va fi hranita separat, iar puilor li se va da hrana in asa fel incat mama sa nu aiba acces la ea (pentru ca micutii sa nu ramana nemancati). Dupa 8 - 10 zile de viata, daca vremea o permite, cusca va fi deschisa, astfel incat puii sa poata iesi afara.

Seara, dupa intrarea lor inapoi, usa trebuie inchisa pentru ca eventualii rapitori sa nu poata patrunde in interior. Cand puii au implinit o luna, closca va fi eliberata si ea, insotindu-i afara pana la completa lor dezvoltare, cand acestia vor migra in mod natural in mediul inconjurator sau vor fi mutati pe terenurile ce trebuie repopulate.
 
Pe toata perioada cresterii, si mamei si puilor li se va asigura atat hrana si apa, cat si curatenia custii. Acest tip de reproducere, rezervat fazanilor obisnuiti, permite introducerea in rezervatii a pasarilor adaptate conditiilor naturale.

Carnea pasarilor crescute in semi-libertate poseda proprietati organoleptice superioare celei a pasarilor crescute in captivitate. Se realizeaza deci un compromis acceptabil intre reproducerea in libertate si cea artificiala

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016