Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pregatirea solului in sere pentru noile culturi

pregatirea-solului-in-sere-pentru-noile-culturi

De modul in care este pregatit terenul in prealabil, depinde in mare masura calitatea si cantitatea vii toarei productii agricole.


In primul rand, inainte de infiintarea unei noi culturi trebuie sa se faca evacuarea resturilor vegetale de la culturle anterioare. Dupa terminarea fiecarui ciclu de productie se face evacuarea integrala a plantelor in conditiile de igiena perfecta prin smulgerea si desprinderea lor de pe sistemul de sustinere. 
 
Resturile vegetale se stropesc cu formalina, se aduna pe fiecare compartiment si se transporta la crematoriu, unde se ard. Pentru a evita pierderile de material biologic, transportul e bine sa se execute cu remorci captusite cu polietilena.
 
Inainte de recoltarea vrejurilor se face o cartare a gradului de infecţie cu boli şi daunatori care se inscrie an de an intr-un registru special. Pentru cartarea atacului de nematozi se controleaza absolut toate radacinile plantelor, alcatuindu-se o harta pentru fiecare compartiment al serei. Radacinile cu nematozi se strang separat in saci din polietilena, se transporta departe de sera şi se ard. Cand se fac tratamentele se va insista mai mult pe suprafetele cu focare de infectie.
 
In vederea asigurarii unui raport optim intre faza solida, lichida si gazoasa ( 25 – 42 % şi respectiv 33% ), solul din sera se mobilizeaza dupa cum urmeaza:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Afanarea adanca a solului se realizeaza prin efectuarea unui subsolaj la adancimea de 40 – 50 cm, in scopul distrugerii platformei luto-argiloase, formate datorita executarii mobilizarilor de baza la aceeasi adancime ( 28 – 30 cm ) si a drenarii excesului de umiditate;
- Mobilizarea de baza a solului la adancimea de 28 – 30 cm se executa cu sapa rotativa in agregat cu tractorul. Concomitent se incorporeaza si ingra amintele organice sau minerale. Lucrarea se perfecteaza cu cazmaua in zonele inaccesibile agregatelor mecanice.

Lucrarile  de maruntire a solului se executa cu freza in agregat cu tractorul la adancimea de 12 – 18 cm, pentru obtinerea unui strat adecvat pentru plantare.
 
Fertilizarea de baza se efectueaza inaintea fiecarui ciclu de cultura cu ingrasaminte organice si ingrasaminte chimice, in functie de gradul de aprovizionare a solului, ciclul de productie, specia, soiul cultivat si in primul rand buletinul de analiza.
 
Cantitatea de gunoi de grajd semifermentat recomandata este de 80 – 90 t/ha, pentru ambele cicluri de cultura. In serele noi, care intra pentru prima data in productie, aceasta cantitate este de circa 150 t/ha.
Ingrasamintele minerale se administreaza numai pe baza analizelor chimice efectuate la probele de sol, care este indicat sa se ia dupa dezinfectia solului.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016