Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Productiile mari la grau se obtin doar cu o fertilizare echilibrata din toamna!
Productia la grau pe unitatea de suprafata este influentata de o multitudine de factori.
Fertilizarea este unul din factorii controlabili cu un impact major asupra productiei la grau.
Testarile din ultimii ani arata un randament mai mare la fertilizarea echilibrata din toamna cu ingrasaminte tip NPK in comparatie cu azot simplu. Chiar si in conditiile climatice neprielnice pentru cultura graului din anului 2020 rezultatele testarilor de fertilizare evidentiaza o influenta clara a fiecarui element nutritiv principal asupra productiei.
Rezultatul testarilor si recomandare:
Toate variantele testate in afara de martor au fost fertilizate cu un total de 165 kg N s.a / ha. Din acest total la fertilizarea de baza din toamna sa aplicat 30 kg N / ha, primavara la prima fertilizare sa aplicat 67.5 kg N / ha, iar la a doua fertilizare de primavara 67.5 kg N / ha.
La fiecare varianta fertilizata sa adaugat cate un element principal la fertilizarea din toamna N; NP; NPK.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Cantitatea de 30 kg N s.a/ ha din toamna a fost asigurata in prima varianta fertilizata folosind produsul nitrocalcar- NAC 27 N (fertilizare doar cu N), in varianta urmatoare sa folosit produsul COMPLEX 20/20 + 7SO₃ + Zn (suplimentar 30 kg / ha P2O5 ) si in ultima varianta cu COMPLEX 15/15/15 + 7SO₃ + Zn (suplimentar 30 kg / ha K2O).
Rezultatul arata un spor de productie de aproape 600 kg / ha la varianta fertilizata in toamna cu 30 kg s.a/ha de P2O5 din COMPLEX 20/20 comparativ cu varianta fertilizata in toamna doar cu azot din produsul NAC 27 N, dovedind astfel influenta semnificativa a fosforului asupra productiei de grau. Elementul potasiu din compozitia produsului COMPLEX 15/15/15 + 7SO₃ + Zn a adus un spor de productie suplimentar de 120 kg / ha (grafic).
Grafic: Rezultatul testelor de fertilizare la grau Borealis L.A.T, 2020, media rezultatelor din 3 locatii, RO-HU. Atat fosforul cat si potasiul, aplicate in toamna, influenteaza semnificativ productia de grau.
Varianta fertilizata cu NPK folosind COMPLEX 15/15/15 +7SO₃+Zn in toamna si nitrocalcar NAC 27 N in primavara a adus cel mai mare spor de productie dintre toate variantele.
Fosforul si potasiul imbunatatesc calitatile solului. Sulful din compozitia ingrasamintelor tip Complex de la Borealis L.A.T imbunatateste eficienta azotului .
Recomandarea noastra pentru fertilizarea de toamna a graului :
Inainte de semanat
200-300 kg / ha COMPLEX 15/15/15 + 7SO₃ + Zn sau
150-250 kg / ha COMPLEX 20/20 + 7SO₃ + Zn in cazul solurilor bine aprovizionate cu potasiu.
Pentru mai multe informatii accesati site-ul Borealis-lat.com/ro/ro.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura