Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul cerealelor 2012: In crestere cu 30%, spune ministrul Constantin

pretul-cerealelor-2012-in-crestere-cu-30-spune-ministrul-constantin

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, este de parere ca nu doar consumatorii vor suporta cresterea de pret la cereale. La grau, spune acesta, o crestere de 30% va fi resimtita diminuat la raft.


"Niciodata insa cresterea de pret, care la cereale a fost de 30 la suta, nu s-a regasit si in pretul final, daca am avut o crestere de 30 la suta, in unele cazuri, cresterea finala a fost de 3-5 procente. Este evident ca atat la grau, cat si la celelalte produse, mai ales la cele care sunt afectate in Romania intr-un mod puternic, porumb si floarea soarelui, cresterile la aceste produse au fost destul de importante si sunt destul de importante", a spus ministrul Daniel Constantin intr-o conferinta de presa.

Potrivit Agerpres, ministrul nu poate estima care vor fi preturile alimentelor de baza la toamna, insa se asteapta la scumpiri cauzate de seceta.

"Este foarte greu sa facem aceasta diferenta. Factorul seceta a avut un impact in ceea ce priveste pretul produselor de baza. in ce masura cresterea de pret la produsele de baza va fi reflectata in pretul final, cel pe care il plateste, consumatorul pe raft, vom vedea. Nu pot sa estimez. Suntem o economie de piata functionala, pretul este dat de piata", a precizat ministrul.

Acesta este contrazis, insa, de fostul ministru al agriculturii, valeriu tabara, care estimeaza scumpiri majore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Sunt in mare pericol zootehnia, exportul si este si problema cresterilor preturilor", a declarat Tabara, potrivit NewsIn.

Intrebat daca vor fi cresteri spectaculoase de preturi, in procente, la produsele alimentare, el a indicat "doua cifre".

Pe plan international, presedintele Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a avertizat ca ne-am putea confrunta cu o criza mai grava decat cea inregistrata in urma cu patru ani, deoarece terenurile sunt cultivate in scopul obtinerii de biocombustibili, in defavoarea hranei.

"WFO (World Food Organization) a determinat ceea ce am invocat de mai multi ani: nu mai producem alimente, ci combustibili", a declarat Peter Brabeck pentru cotidianul austriac Wiener Zeitung.

"In spatele acestor chestiuni exista un lobby puternic, astfel incat estimez o criza alimentara mai grava decat cea din 2008", a adaugat Brabeck.

Brabeck face referire la Food and Agriculture Organization (FAO) din cadrul ONU, care luna aceasta a facut presiuni asupra SUA pentru a-si modifica politicile privind biocombustibilii, in contextul riscului unei crize alimentare de proportii.

In 2007 - 2008, preturile granelor au crescut la cote record, determinand o majorare cu sase procente a indicelui alimentar FAO pentru luna iulie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016