Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului, 80 de bani kilogramul in luna iulie 2012

pretul-graului-80-de-bani-kilogramul-in-luna-iulie-2012

Recoltatul graului este in plina desfasurare in judetul Dolj. Productia la hectar este mai mica cu pana la 40% fata de cea obtinuta anul trecut, in principal datorita secetei. Pretul graului comunicat de DADR Dolj este, in acest moment, 75-80 de bani kilogramul. Per ansamblu, recolta de grau a Romaniei este estimata in 2012 la 6,1 milioane de tone.


"Din discutiile pe care le-am avut cu producatorii care au inceput recoltatul, anul acesta pe parcelele cele mai bune s-au obtinut 3.500-4.000 de kilograme la hectar, fata de anul trecut, cand marii producatori obtinusera 5.000, chiar 6.000 de kilograme la hectar. Cand vor incepe particularii sa treiere, media va fi si mai mica anul acesta, pentru ca au fost situatii in care au facut si o caruta de grau de pe un hectar", a declarat pentru Gazeta de Sud Cristian Costea, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj.

Potrivit specalistului, productia de grau a fost afectata de conditiile meteorologice din iarna, dar si de seceta prelungita din ultima perioada.

"E prematur sa vorbim despre o medie la hectar pe judet, pentru ca, din experienta anilor trecuti, media este mult mai mica, atunci cand recolteaza mai multi, inclusiv particularii. Deocamdata, am stat de vorba doar cu fermieri mai mari. Anul acesta, productiile nu sunt foarte bune, pentru ca asta-iarna graul a incoltit sub zapada, iar acum a prins doua saptamani de seceta cand se forma bobul, fapt ce l-a afectat. in plus, caldurile excesive au facut ca bobul de grau sa se coaca fortat", a spus Cristian Costea.

Potrivit Directiei pentru Agricultura Dolj, in aceasta perioada, pretul graului pe piata Doljului este cuprins intre 0,7 lei pe kilogram si 0,8 lei pe kilogram. Unul dintre marii colectori de cereale din judet cumpara zilele trecute cu 0,71 lei pe kilogram, in timp ce la Calafat, cei care incarcau direct barjele cu cereale pentru a le transporta pe Dunare cumparau graul fermierilor doljeni cu 0,8 lei pe kilogram, a precizat Cristian Costea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Oamenii din judet spun ca pretul va creste.

"Piata este mult mai detasata si preturile sunt mai aproape de adevar. Daca graul va fi si prost calitativ anul acesta, nu este exclus ca pretul sa creasca. La fel si pretul fainii", a spus un fermier local.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016