Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Previziuni optimiste pentru productia de grau si rapita
Anul acesta, Romania are mari sanse de a deveni cel mai mare producator de rapita din zona Marii Negre.
Agricultura romaneasca ar putea inregistra, in 2016, cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, respectiv un business total de 24,5 miliarde lei, ca urmare a vremii favorabile din primavara, a investitiilor, relansarii consumului si a evolutiei preturilor, se arata intr-o analiza a Dekalb, divizie a Monsanto.
Cifrele arata ca piata locala a graului va avea in 2016/2017 cel de-al cincilea sezon consecutiv de crestere din punctul de vedere al productivitatii graului si a patra recolta consecutiva de grau ce depaseste pragul de aproximativ 7 milioane de tone.
O productie record se preconizeaza si in segmentul rapitei, de 1,3 milioane de tone, in crestere cu 35% fata de volumul recoltat sezonul anterior, Romania urmand sa devina principalul producator de rapita de la Marea Neagra.
Potrivit estimarilor oficialilor Bursei Romane de Marfuri, preturile productiei agricole se vor mentine in acest an la 150-160 euro/tona la grau, 150-155 euro/tona la porumb si de peste 380-390 euro/tona in cazul rapitei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Evolutia este incurajatoare in conditiile in care, in ultimii trei ani, pretul graului a inregistrat o scadere de 25%, iar cel al porumbului de 15-17%.
Dincolo de perspectivele financiare ale agriculturii romanesti, analiza arata ca gradul de faramitare a terenurilor agricole continua sa reprezinte o provocare importanta pentru evolutia acestui sector.
Marea majoritatea a afacerilor din agricultura se deruleaza, in prezent, pe suprafete de pana in 500 hectare, in timp ce fermele mari, cu peste 2.000 hectare, reprezinta doar 6% din totalul companiilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
- » Ministrul Agriculturii: Ordonanta despagubirilor este scrisa
Idei de afaceri in agricultura