Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problema legumiculturii in contextul noului PNDR, dezbatuta la Buzau

problema-legumiculturii-in-contextul-noului-pndr-dezbatuta-la-buzau

La sfarsitul saptamanii trecute, Organizatia Interprofesionala Nationala Prodcom Legume -Fructe din Romania, impreuna cu Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala a organizat la Buzau seminarul cu terma „Legumicultura in contextul noului program de dezvoltare rurala PNDR 2014 -2020”.


La aceasta manifestare profesionala, centrata cu precadere pe problematica micului producator, au participat peste 60 de fermieri mici si mijlocii, din judeţele Buzau, Ialomita, Braila, Constanta si Vrancea, alaturi de specialisti din horticultura, oficiali ai RNDR, cercetatori, membri ai Academiei de Stiinte Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-sisesti.
 
In timpul dezbaterilor s-au scos in evidenta facilitatile pe care le acorda Programul National de Dezvoltare Rurala pentru sustinerea investitiilor in sectorul legume - fructe, dar si programul de asociere a cultivatorilor de legume si integrarea productiei in vederea obtinerii unui nivel mai inalt de finantare si a imbunatatirii posibilitatilor de comercializare in forma asociativa.
„Am adus doua firme de consultanta care au expus prioritatile si  activitatile din domeniu, prezentand, totodata, un pachet de aplicare a masurilor viitorului PNDR 2014 - 2020. In perioada imediat urmatoare, organizatia noastra are in intentie elaborarea si lansarea unor proiecte tip,  atat pentru legume in spatiu protejat, cat si pentru pomicultura in sistem intensiv, care sa fie agreate si aplicate, astfel incat fermierii sa nu mai piarda timpul cu societatile de consultanta care nu de putine ori s-au dovedit a fi contraproductive”, a declarat Aurel Tanase, director executiv al Organizatiei Interprofesionale Nationale Prodcom Legume - Fructe din Romania, şi liderul patronatului Romconserv.

Programul simpozionului de la Buzau a cuprins si un studiu de caz ce a vizat exploatatia legumicola din comuna Nicolae Balcescu, judetul Constanta, unde familia Iantoc a construit o moderna sera ce insumeaza 87 de ari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Investiţia derulata pe Masura 121 a depasit 1,3 milioane de euro si produce lunar peste 40 de tone de rosii pentru piata romaneasca. Un varf de productie si de eficienta se inregistreaza odata cu sfarsitul lunii noiembrie si continua pe toata perioada sezonului rece, atunci cand preturile sunt mai bune si concurenta de pe piata este mai lejera.
 
De asemenea, a fost promovat un model de succes, participantii vizitand o ferma de solarii de la Maracineni care a realizat 170 tone de rosii la hectar si 90 t/ha de vinete, productia fiind livrata exclusiv pe reteaua comerciala a marilor supermarketuri.

Organizaţia Interprofesionala Nationala Prodcom Legume - Fructe din Romania va mai organiza la sfarsitul lunii februarie o noua intalnire cu legumicultorii din tara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016