Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Productia de vin autohton, cu 10-15 la suta mai mare decat cea de anul trecut
Se estimeaza ca se vor obtine 3,6 milioane de hectolitri, iar din punct de vedere calitativ vinul romanesc din productia anului 2017 va fi unul de exceptie.
„Vinul romanesc din productia acestui an va fi unul de exceptie din punct de vedere calitativ, ideal pentru invechirea in vinotecile cramelor si ale iubitorilor de vin. Cu siguranta, vinurile romanesti vor obtine distinctii numeroase la concursuri internationale datorita calitatii, pentru ca 2017 este an de vinoteca pentru vinul romanesc”, a declarat Ovidiu Gheorghe.
In ceea ce priveste productia de vin, reprezentantul patronatului estimeaza pentru acest an o crestere la nivel national cu 10 — 15% fata de productia din 2016, pana la un total de 3,6 milioane hectolitri de vin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Spre deosebire de anul precedent, inghetul de la sfarsitul lunii aprilie si grindina nu au afectat suprafete semnificative cultivate cu vita de vie la nivel national si nici nu a existat presiune din punct de vedere fitosanitar„, precizeaza Ovidiu Gheorghe.
Potrivit datelor PNVV, cea mai mare crestere a productiei de struguri pentru vin este estimata in regiunea Munteniei, zona viticola Dealu Mare, cu circa 20% mai mult in acest an fata de anul anterior, dar si in Dobrogea, unde estimarile actuale arata un plus de 15 — 20%. La fel, podgoriile din Moldova, zona de nord (Cotnari) si zonele Iasi/Vaslui si Bohotin estimeaza ca vor avea o productie de struguri mai mare cu 10%, in timp in zona de sud (Vrancea) a Moldovei productiile pot fi cu 15% mai mari in acest an comparativ cu 2016.
Producatorii de vin estimeaza pentru regiunea Transilvaniei si cea a Banatului o crestere a productiei de struguri cu circa 10% in 2017 fata de 2016.
Pentru regiunea Olteniei, zona Segarcea, cresterea este de 15%, in Samburesti si Mehedinti, un plus de 10 — 15%, iar in zona Corcova, estimarile actuale arata o productie de struguri mai mare cu circa 10% in acest an comparativ cu anul trecut.
In acest an, culesul strugurilor a inceput mai devreme, in jurul datei de 15 august, in zona viticola Mehedinti (Oltenia), iar in 20 august a debutat in regiunea Banatului, dar si in cea a Olteniei, respectiv in zonele Corcova si Samburesti. In regiunea Moldovei, zona de nord (Cotnari) culesul a inceput in jurul datei de 25 august, iar pe zona de sud (Vrancea) in jurul datei de 28 august.
De asemenea, in zona Segarcea (Oltenia) si in regiunea Dobrogei culesul a debutat in prima zi a lunii septembrie, iar pe 4 septembrie in zona Iasi/Vaslui (Moldova). Culesul strugurilor va incepe cel mai tarziu in regiunea Transilvaniei, respectiv in jurul datei de 15 — 20 septembrie 2017.
Anul trecut, Romania a obtinut o productie de vin de 3,267 milioane de hectolitri, cu 10% mai mica decat in 2015 (3,627 milioane de hectolitri) si fata de anul 2014, cand s-au produs 3,75 milioane de hectolitri, si fata de 2013, cand s-a inregistrat o productie record de 5,11 milioane de hectolitri.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile