Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia slaba a dublat pretul cartofilor de Harghita

productia-slaba-a-dublat-pretul-cartofilor-de-harghita

Cu toate acestea, producatorii de cartofi nu sunt atat de entuziasmati de pret, mai ales cei care au inregistrat pierderi din cauza vremii si care au contracte cu fabricile de chipsuri, unde pretul este fix.


Pretul cartofului inregistrat in Harghita este dublu fata de anul trecut, pe fondul unei productii mai mici inregistrate din cauza vremii nefavorabile.
 
Directorul Directiei Agricole Harghita, Torok Jeno, a declarat ca productia media la hectar a fost, in acest an, de aproximativ 24 tone, cu 10% mai mica decat in 2017, dar pretul este dublu si exista sperante ca el va mai creste.
 
„Productiile din acest an sunt compensate, oarecum, prin preturile de valorificare, mai bune decat anul trecut. In ultimii 2-3 ani am avut productii mari si pret mic; acum, pretul este practic dublu la cartof fata de anul trecut. Anul trecut era 45-50 de bani per kilogram si acum este de 90 de bani, un leu si chiar 1,1 lei, in functie de calitate si sortiment”, a spus Torok Jeno.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, marii producatori de cartofi din Harghita au contracte cu fabricile de chipsuri, unde pretul este fix si deocamdata trebuie sa isi onoreze contractele, pentru ca apoi sa mai vanda si in alta parte.
 
„In Harghita, marii producatori - si din Gheorgheni, si din Cozmeni, si din Sanmartin sau Tusnad - au cele mai mari contracte cu producatorii de chipsuri. Este o solutie foarte buna, pentru ca este un contract ferm, cu un pret convenabil - in acest an de 56 de bani plus un bonus - dar e bine sa ai un contract ferm, pe termen lung, pentru ca este riscant sa ramai cu cartofii nevanduti”, a explicat Torok Jeno.
 
Referitor la interesul strainilor pentru cartofii din Harghita, seful Directiei Agricole Harghita a precizat ca inca nu au plecat transporturi la export, dar vestea privind posibile contracte in exterior a facut sa creasca si sa se mentina pretul.
 
„La noi inca nu au plecat transporturi spre exterior. Din Covasna au plecat cateva transporturi in Bulgaria si catre Grecia, la noi in judet inca nu am auzit. Oricum, aceasta veste a facut sa se mentina si chiar sa creasca pretul cartofului si este nevoie de cartofii nostri pe piata interna. Vanzarea este la inceput de sezon, la inceput vanzarile erau mai mari si producatorii erau mai entuziasmati. Acum s-a mai linistit, dar de obicei, dupa 1 noiembrie, cand oamenii incep sa inchida depozitele, se relanseaza vanzarile”, a mai spus el.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016