Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania, cea mai drastica scadere a productiei cerealiere, dintre tarile UE
Acestea sunt previziunile sumbre cuprinse intr-un raport al Comisiei Europene.
Un raport recent al comisiei europene contine date ingrijoratoare pentru fermierii romani si nu numai, documentul preconizand o scadere cu 13 la suta a productiei cerealiere din Romania, tara noastra urmand a consemna cel mai important regres din acest punct de vedere, dintre toate tarile Uniunii Europene.
Principala cauza ce va duce la scaderea productiei este vreme secetoasa specialistii europeni considerand ca Romania nu va reusi sa aiba o recolta similara celei din 2013, pentru ca productia agricola depinde in mod semnificativ de evolutia vremii.
Tara noastra ar putea fi urmata de Spania, a carei productie de cereale s-ar putea diminua cu 12,8 la suta, si de Danemarca, cu o scadere de 2,5 la suta. In schimb, cele mai mari cresteri ale productiei cerealiere le vor avea Italia, cu 13,2 la suta , Polonia, cu 8,6 la suta si Marea Britanie, cu 6,2 la suta.
Mai mult, presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, este de parere ca realitatea ar putea fi mai proasta decat datele din raportul CE, iar procentele de diminuare a recoltei sa fie chiar mai mari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Daca timp de 60 de zile nu va ploua si vor fi temperaturi de peste 35 grade C zilnic, culturile vor fi serios afectate. Deja, din luna iunie, in partea de sud-est a tarii incepe sa se instaleze seceta; este greu de preconizat acum care vor fi urmarile, dar de diminuat se diminueaza sigur productia. Ceea ce a anuntat acum Comisia Europeana se stia din iarna trecuta, cand inca nu avusesera loc aceste intemperii asupra culturilor. Banuiesc ca cei care au realizat studiul au luat in calcul si seceta care se preconizeaza ca va fi in lunile iulie - august. Atunci, porumbul si floarea soarelui ar putea fi puternic afectate”, este de parere presedintele LAPAR.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile