Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania mizeaza pe productia de grau pentru a mentine exprurile la un nivel ridicat

romania-mizeaza-pe-productia-de-grau-pentru-a-mentine-exprurile-la-un-nivel-ridicat

Desi specialistii estimau productii record, este posibil ca acestea sa fie efectate de ploile abundente din ultima vreme. Chiar si asa, traderul german Toepfer, estima ca productia de grau a Romaniei va fi cea mai buna din ultimii 27 de ani.


 
Dupa ce raportul Comisiei Europene a precizat ca Romania va cunosate cea mai puternica sacadere a productiei cerealiere dintre toate tarile UE, estimand o diminuare a acesteia cu 13 la suta, autoritatile si fermierii isi pun totusi speranta in productia de grau, care se anunta a fi una record pentru acest an.
 
Acestia spera sa mentina progresele facute anul trecut, cand s-a inregistrat o productie de 7,4 milioane de tone, considerata cea mai buna din ultimii opt ani. Conform previziunilor traderului german Toepfer, pentru luna iulie se anunta din nou o productie record, specialistii estimand ca se va obtine o cantitate de 8,26 de tone, ceea ce ar reprezenta cea mai buna productie a ultimilor 27 de ani.
 
Obtinerea acestei productii record, era insa conditionata de starea vremii, singurul fenomen ce ar fi putut influenta negativ recolta fiind ploile, fenomen ce se manifesta pregnant in aceasta saptamana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Desi recoltatul graului ar trebui sa inceapa de saptamana viitoare, autoritatile romane nu au facut nici o predictie in privinta productiei, totusi fermierii spera ca recolta va fi cel putin la fel de buna ca cea de anul trecut, cu toate ca ploile le-a incurcat socotelile.
 
„Pana anul trecut ne-am plans de seceta acum ne rugam sa se opreasca ploile. Furtunile puternice au afectat culturile de grau pe mai multe sute de hectare. Cu toate pierderile, cea mai mare parte a productie va fi de calitate intrucat continutul mediu de umiditate va fi de 12,5-13 la suta, ceea ce va fi suficient pentru a satisface cererile autoritatilor egiptene, unde avem exporturi importante”, a declarat vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Constantin Bazon.
 
Datorita productiei bune de anul trecut, Romania a devenit un important exportator de grau catre Egipt, tara care este considerata cel mai mare importator la nivel mondial.
 
Cele mai afectate culturi din cauza ploii  au fost cele din zona Dunarii, aceleasi probleme avandu-le si fermierii bulgari, care spera, de asemenea sa obtina o productie de 4,6 milioane de tone de grau, la fel ca anul trecut.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016