Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfecla de zahar, amenintata de un nou virus

sfecla-de-zahar-amenintata-de-un-nou-virus

Sfecla de zahar din Europa este amenintata de un nou virus. Fermierii trebuie sa fie atenti!


Dupa ce s-au luptat cu preturile extrem de scazute si cu o primavara secetoasa care a afectat plantele, cultivatorii de sfecla de zahar trebuie sa faca fata acum unui virus care ar putea reduce productia cu pana la 25% in Franta si chiar mai mult in Germania.
 
Lupta impotriva acestui virus a devenit mai dificila dupa ce in 2018 Uniunea Europeana a interzis utilizarea neonicotinoidelor, un insecticid vinovat pentru uciderea albinelor.
 
Virusul ingalbenirii sfeclei risca sa reduca productia de zahar a UE, pentru al treilea sezon, dupa ce colapsul preturilor in urma cu cativa ani a dus la diminuarea suprafetelor cultivate si a fortat inchiderea unor fabrici.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Este clar ca aceasta va fi o problema uriasa in Franta si situatia este ingrijoratoare. Nu mai putem sa ne asteptam la randamente apropiate de media ultimilor cinci ani. Chiar daca vom avea vreme buna in iulie si august, asta nu va ajuta sfecla afectata sa revina la o conditie normala", a declarat Timothe Masson, agronom la Asociatia cultivatorilor de sfecla de zahar din Franta, Timothe Masson.
 
Chiar daca impactul variaza in functie de regiune exista riscul ca productia de sfecla de zahar a Frantei, principalul producator european, sa scada cu 25% pana la 3,3 milioane tone in sezonul care va incepe in octombrie, sustine Timothe Masson. Pierderile ar putea ajunge pana la 30% in Germania si la 50% in Belgia, sustin asociatiile de cultivatori VSZ si CBB.
 
"Aceasta este o situatie exceptionala cu care nu ne-am confruntat in ultimii 30-40 de ani. Consecintele economice pentru cultivatori sunt dramatice", a declarat Peter Haegeman, secretarul general al asociatiei cultivatorilor belgieni CBB, scrie Agerpres.
 
Fermieri au trecut la insecticide alternative pentru a incerca sa impiedice raspandirea virusului dar nu sunt la fel de eficiente precum neonicotinoidele, sustine Fred Zeller, director la Asociatia cultivatorilor germani VSZ. Desi cultivatorii se asteptau sa apara mai multe cazuri de virusul ingalbenirii sfeclei, viteza si amploarea cu care s-a raspandit virusul i-a luat in surprindere pe multi, a spus Zeller.
 
Cu toate acestea, o reducere a productiei de sfecla ar trebui sa sustina preturile la zahar in UE.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016