Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiuri de rosii romanesti, obtinute la Buzau

soiuri-de-rosii-romanesti-obtinute-la-buzau

Soiurile romanesti de rosii obtinute la Buzau se preteaza atat culturii in solar cat si culturii in camp. Cercetatorii buzoieni au in portofoliu atat rosii de tip cherry, cat si soiuri clasice de rosii romanesti, timpurii, semi-timpurii si semitardive.



Rosii romanesti - soiul Buzau 1600


Soi semitardiv de tomate, cu crestere nedeterminata, viguros. Fruct mare, ~200 g, de forma sferica. Suprafata fructului - neteda, de culoare rosie uniforma. Fructul este ferm, nu crapa. Se cultiva in toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant fata de atacul principalilor agenti patogeni. Potentialul de productie - 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizata, productia poate creste pana la 150 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Buzau 22


Soi semitardiv, cu crestere determinata, viguros. Fruct mare, greutate medie ~180 g, de forma globulos-turtita. Suprafata fructului - neteda usor costata, culoare rosie uniforma pe toata suprafata. Fructul isi pastreaza fermitatea pe teren timp de 10-12 zile. Se cultiva in toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant fata de atacul principalilor agenti patogeni. Potentialul de productie - 70-80 t/ha. in conditii foarte bune de cultura poate produce pana la 90-100 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Buzau 4


Soi timpuriu de camp, cu crestere determinata si coacere concentrata a fructelor; tufa de vigoare medie, cu foliaj verde mediu; fructe cu forma rotund-usor inalta, greutate medie de 100-150 g si indice de forma de 1.02-1.1; culoare verde-deschis inainte de maturitate si rosu intens la maturitatea fiziologica, adecvata pentru industrializare; prezinta 3-4 loji seminale; fermitate buna, rezistente la crapare si pastrare; substanta uscata 5,8-6.2 %; calitati organoleptice deosebite; 107- 110 zile de la rasarire la coacerea primelor fructe. Tolerant fata de boli. Potential de productie: 55-65 t/ha. in conditii bune de cultura poate produce pana la 90 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Buzau 47


Soi semitimpuriu, cu crestere determinata, vigoare mijlocie. Fruct mijlociu, greutate ~100 g, forma sferica, usor turtita. Suprafata fructului este neteda, de culoare rosie-uniforma. Fruct ferm, coacere concentrata, continut ridicat in substante utile - recomandat pentru industrializare, putandu-se recolta mecanizat. Se cultiva cu succes in toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant fata de boli. Potentialul de productie - intre 50-70 t/ha, ajungand chiar la 85 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Buzau 50

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Soi timpuriu cu crestere nedeterminata, talia medie a plantei 1,90 cm, prima inflorescenta apare dupa 4 – 5 frunze, cu 6–7 fructe in inflorescenta; fructe sferice usor alungite, cu 3 – 4 loji seminale, fara calota verde inainte de maturare, cu fermitate buna si rezistenta la crapare. Fructul are o greutate medie de 260 g, inaltimea de 8,66 cm si grosimea de 7,46 cm. Gustul fructului este placut, cu aspect comercial atractiv. Soi pentru cultura in camp deschis, destinat consumului in stare proaspata; potential de productie: 40 – 50 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Carisma


Soi de tomate tip cireasa, cu crestere nedeterminata, productiv, destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis. Fructele rotund inalte, de circa 25 g, se remarca prin gustul placut, dulce, coloritul rosu intens si aroma deosebita. Se pot recolta si in ciorchine. Destinat consumului in stare proaspata si industrializarii - conservate la borcan in suc de tomate. Rezistenta buna la depozitare. Plasticitate ecologica mare.

Rosii romanesti - soiul Coralina


Soi de tomate tip cireasa, cu crestere nedeterminata, productiv, destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis. Fructele rotund inalte, de circa 25 g, se remarca prin gustul placut, dulce, coloritul rosu intens si aroma deosebita. Se pot recolta si in ciorchine. Destinat consumului in stare proaspata si industrializarii - conservate la borcan in suc de tomate. Rezistenta buna la depozitare. Plasticitate ecologica mare.

Rosii romanesti - soiul Darsirius


Soi semitimpuriu de tomate cu crestere determinata, destinat industrializarii. Fructe pruniforme, de culoare rosu inchis, cu luciu, ferme, cu o greutate medie de 60-80 g, fara capac verde, se recolteaza usor, fara codita. Continut in substanta uscata de peste 6%, cu o productie medie de peste 2.5 kg / planta. Numar mic de seminte in fruct. Soi inzestrat genetic cu rezistenta la bolile specifice tomatelor si nematozi. Capacitate de pastrare a fructelor dupa recoltare - peste 10 zile.

Rosii romanesti - soiul Kristinica


Soi semitimpuriu, destinat industrializarii si consumului in stare proaspata. Crestere determinata si vigoare medie, Destinat cultivarii in camp pentru industrializare, se preteaza foarte bine in culture ecologice si chiar in solaria. Fructe colorate in rosu intens cu o greutate medie de 80 – 120g, ferme, rezistente la transport si pastrare; potential de productie: 35 – 50t/ha.

Rosii romanesti - soiul Maratonus


Soi semitimpuriu de camp, crestere determinata; tufa viguroasa, foliaj verde deschis; fructe rotund-usor inalte, greutate medie de 150-240 g, culoare verde-deschis inainte de maturitate si rosu intens la maturitatea fiziologica; 4-5 loji seminale; fermitate buna, rezistente la crapare si pastrare; continutul in substanta uscata 6.0-6.4%; pentru consum in stare proaspata si industrializare; 115-120 zile de la rasarire la coacerea primelor fructe. Tolerant fata de principalele boli si daunatori. Potential de productie: 70-75 t/ha. in conditii bune de cultura poate produce pana la 100 t/ha.

Rosii romanesti - soiul Siriana


Hibrid timpuriu, cu crestere nedeterminata, destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis. Fructul este sferic, usor turtit cu o inaltime de 5 cm. La maturitate fructul are o greutate de 120–180 g si o culoare rosu uniform stralucitor. Capacitate de productie deosebita; 3–3,5 kg/planta, rezistenta buna la transport, perfect adaptat la conditiile agro-pedologice ale zonei.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 29 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016