Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stagnare pe piata cerealelor: pretul la cereale nu va cunoaste deprecieri majore

stagnare-pe-piata-cerealelor-pretul-la-cereale-nu-va-cunoaste-deprecieri-majore

Specialistii spun ca perioada urmatoare va fi guvernata de stabilitate pe piata mondiala a cerealelor. Preturile nu vor fluctua in marje mari. Reprezentantii Noble Securities - sucursala Romania - explica aceasta previziune.


"Pe termen mediu, graul si porumbul raman pe un palier inalt de pret pe bursele internationale, manifestand o volatilitate destul de ridicata; tendinta de crestere a preturilor ar putea fi limitata de incapacitatea cererii din piata de a raspunde unor cotatii de pret si mai ridicate, precum si de perspectivele viitoarelor recolte", apreciaza Victor Safta, director general Noble Securities- sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding, potrivit Agerpres.

In trimestrul al doilea din 2012, pretul graului a crescut cu 14,4% pe bursele internationale, iar in cel de-al treilea cu inca aproape 20%. In prima jumatate a lunii octombrie, cotatia graului a marcat insa o corectie, scazand cu circa 5,7%, intrucat preturile ridicate au descurajat cererea si consumul, exporturile de grau american au scazut, o serie de investitori si-au inchis pozitiile long (de cumparare).

In ceea ce priveste pretul porumbului, acesta a crescut pe bursele internationale cu aproape 19% in trimestrul al treilea. in primele doua saptamani din octombrie, cotatia porumbului a inregistrat, la randul sau, o corectie de circa 2,5%, un rol important in aceasta evolutie avand conditiile meteorologice din America de Sud care par a favoriza productii viitoare bune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"In momentul de fata insa, nu sunt premise pentru ca preturile graului si porumbului sa marcheze deprecieri majore si sa intre pe un palier mult inferior celui actual", a opinat Victor Safta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016