Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Vegetal

In timp ce producatori principali, cum sunt Franta si Africa de Sud, vor inregistra scaderi din cauza vremii nefavorabile, in Romania se previzioneaza o crestere de 37 la suta.
Potrivit estimarilor Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, anul acesta, productia mondiala de vin va cobori cu 5%, comparativ cu 2015, din cauza vremii nefavorabile care a redus sever productia in Franta si Africa de Sud, insa, in cazul Romaniei, este asteptata o crestere de 37%, cea mai mare inregistrata la nivel mondial.
Dupa doua recolte slabe, Romania a revenit la un nivel bun de productie, pentru 2016 fiind estimata o productie de 4,8 milioane de hectolitri, cu 1,3 milioane de hectolitri sau 37% mai mult decat in 2015, ceea ce o plaseaza pe locul 13 in clasamentul celor mai mari producatori mondiali de vin.
In acest context, Italia ar urma sa-si pastreze pozitia de cel mai mare producator mondial de vin, cu 48,8 milioane dehectolitri (-2% comparativ cu 2015), urmata de Franta, cu o productie de 41,9 milioane de hectolitri (-12%).
Urmeaza Spania, cu o productie de 37,8 milioane de hectolitri (crestere de 1% comparativ cu 2015), SUA — cu o productie de 22,5 milioane de hectolitri (+2%), si Australia — cu o productie de 12,5 milioane de hectolitri (+5%).
Scaderi semnificative ale productiei de vin s-au inregistrat in emisfera sudica, in special in Chile (minus 21%, pana la 10,1 milioane de hectolitri), Argentina (minus 35%, pana la 8,8 milioane de hectolitri), Brazilia (minus 50%, pana la 1,4 milioane de hectolitri) si Africa de Sud (minus 19%, pana la 9 milioane de hectolitri).
Dupa doua recolte slabe, Romania a revenit la un nivel bun de productie, pentru 2016 fiind estimata o productie de 4,8 milioane de hectolitri, cu 1,3 milioane de hectolitri sau 37% mai mult decat in 2015, ceea ce o plaseaza pe locul 13 in clasamentul celor mai mari producatori mondiali de vin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In acest context, Italia ar urma sa-si pastreze pozitia de cel mai mare producator mondial de vin, cu 48,8 milioane dehectolitri (-2% comparativ cu 2015), urmata de Franta, cu o productie de 41,9 milioane de hectolitri (-12%).
Urmeaza Spania, cu o productie de 37,8 milioane de hectolitri (crestere de 1% comparativ cu 2015), SUA — cu o productie de 22,5 milioane de hectolitri (+2%), si Australia — cu o productie de 12,5 milioane de hectolitri (+5%).
Scaderi semnificative ale productiei de vin s-au inregistrat in emisfera sudica, in special in Chile (minus 21%, pana la 10,1 milioane de hectolitri), Argentina (minus 35%, pana la 8,8 milioane de hectolitri), Brazilia (minus 50%, pana la 1,4 milioane de hectolitri) si Africa de Sud (minus 19%, pana la 9 milioane de hectolitri).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News