Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 unelte agricole care vor creste randamentul culturilor tale

5-unelte-agricole-care-vor-creste-randamentul-culturilor-tale

Randamentul este un indicator esential pentru determinarea succesului unei culturi agricole. Cantitatea productiei raportata la suprafata cultivata poate creste cu ajutorul unor unelte, daca sunt folosite corespunzator. Uite ce unelte ar putea fi utile pentru cresterea randamentului agricol si in ce situatii pot fi folosite:


Motocultorul


Numit si cultivator, motocultorul este actionat de un motor termic si are mai multe viteze. Atat o motosapa, cat si un motocultor au capacitatea de a pregati terenul inainte de a fi insamantat. Fiind insa mai rapid si mai eficient decat o motosapa, un motocultor este ideal pentru cei care doresc sa cultive pe suprafete mai mari sau sa faca acest lucru intr-un mod mai eficient.


Un alt avantaj important, care poate avea un impact pozitiv asupra randamentului culturilor tale, este versatilitatea motocultorului. Acestuia ii pot fi atasate multe accesorii sau tipuri de echipamente, cum ar fi plugul de scos cartofii, remorca, semanatoarea si nu numai. Astfel, motocultorul se adapteaza la necesitatile sezonului si realizeaza in mod eficient munca mai multor utilaje.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Instalatiile de irigare


Randamentul culturilor poate fi compromis daca acestea nu sunt udate pe masura nevoilor lor. Exista suficiente optiuni astfel incat sa alegi un sistem adecvat pentru cultura respectiva si suprafata cultivata. In principal, ai de ales intre sisteme subterane si supraterane.


Functionalitatea care se poate dovedi deosebit de utila pentru cresterea randamentului culturilor este controlul automat al instalatiei de irigare. Cu ajutorul acesteia, intarzierile si erorile umane nu iti mai afecteaza sanatatea culturilor. Un programator de udat iti permite sa stabilesti timpul si durata irigarii. In functie de schimbarea conditiilor meteo, acestea pot fi ajustate cu usurinta.


Atomizatorul


Pentru un randament mare al culturilor, acestea trebuie protejate. Daca nu intervii, acestea sunt vulnerabile in fata daunatorilor si a buruienilor. Atunci cand folosesti erbicide si insecticide pentru culturi mai puternice, un atomizator se poate dovedi extrem de util. Acesta asigura uniformitatea stropirii, ceea ce inseamna ca picaturile vor fi suficient de mici incat sa nu se scurga de pe frunze pe sol.


In cazul in care cultura cere acest lucru, poti opta pentru un atomizator care iti permite folosirea la distante mari, chiar si de 10 metri fata de tinta. Pe langa atomizator, ai nevoie si de o masca de protectie respiratorie, manusi si ochelari de protectie.


Tocatorul de resturi vegetale


Un tocator pentru resturile vegetale te poate ajuta in mai multe moduri. Un agricultor stie cat de multe resturi vegetale poate genera o cultura. Tocatorul te ajuta sa iti pastrezi terenul mai curat si sa economisesti spatiu.


In plus, resturile vegetale care apar invariabil in timpul cresterii sau culegerii culturilor nu ar trebui risipite. Acestea pot fi folosite pentru obtinerea compostului organic, care poate fi folosit ca ingrasamant, pentru culturi mai puternice si mai sanatoase. O parte din resturile vegetale se pot degrada mai greu, iar un tocator poate grabi acest proces.


Masina pentru recoltat


In functie de recolta si de dimensiunea terenului arat, vei avea nevoie de o masina pentru recoltat sau de o combina, atunci cand cantitatile sunt foarte mari. Acestea sunt de multe tipuri, in functie de tipul culturilor. Radacinoasele, verdeturile si legumele se recolteaza foarte diferit.


Mecanizarea recoltarii poate contribui la cresterea randamentului culturii, atunci cand aparatul corespunzator este ales, iar recoltarea e realizata conform instructiunilor oferite de producator. Motivul cresterii randamentului este scaderea semnificativa a pierderilor care au loc invariabil atunci cand recoltarea este nepotrivita. Multe produse agricole sunt fragile sau au nevoi speciale.


Atunci cand alegi o masina de recoltat special pentru cultura ta, te asiguri ca rezultatele vor fi mai bune decat in anii precedenti. Pe piata, poti gasi masini de recoltat usturoiul, cartofii, porumbul, ceapa, lavanda, dovleacul si nu numai.



Sursă foto: Shutterstock


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016