Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alex jurconi: Zootehnia, la un pas de colaps, in 2014

alex-jurconi-zootehnia-la-un-pas-de-colaps-in-2014

Presedintele federatiei Pro Agro apreciaza ca 2014 a fost un an foarte dificil pentru acest domeniu.


Anul 2014 a fost unul dificil pentru sectorul zootehnic. Pagubele estimate pana in prezent reprezentinta in jur de 150 - 200 de milioane de euro, a spus preşedintele Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe PRO AGRO, Alex Jurconi.
 
„Anul 2014 a fost unul dificil, mai ales pentru sectorul zootehnic, pentru ca a pierdut capacitatea de a exporta animale vii in zona Orientului Mijlociu. Incepand cu luna mai, am avut primul caz confirmat de encefalopatie spongiforma bovina, care a anulat posibilitatile noastre de export cu tarile terte. Era un venit de care fermierii romani si, in special, crescatorii de bovine aveau nevoie. Erau exporturi, venituri la bugetul statului pe care noi le generam cu acest tip de activitaţi comerciale. Luna august aduce boala limbii albastre, care franeaza şi mai mult capacitatile noastre de comert cu animale vii”, a spus Alex Jurconi, intr-un interviu acordat Agerpres.
 Acesta a precizat ca s-au facut evaluari si este vorba de sute de milioane de euro. Desi nu intotdeauna sunt in concordanta datele statistice ale ministerului cu cele pe care le detinem noi, estimez ca tot acest export reprezinta in jur de 150 - 200 milioane de euro. Acesta este impactul, in acest moment, al absentei comertului cu animale vii in tarile terte, a explicat presedintele PRO AGRO.
 
Jurconi considera ca formele directe de ajutor de stat sunt singurele solutii pentru redresarea sectorului zootehnic, disponibile atat in plan european, cat si national.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anul trecut, productia zootehnica a totalizat peste 25 de miliarde de lei, respectiv 36,7% din valoarea totala a productiei agricole, a declarat, la sfarsitul lunii trecute, Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Potrivit acestuia, zootehnia este un sector deosebit de important pentru industria agroalimentara romaneasca. Industria alimentara este un sector important in conditiile in care aduce profit şi plus valoare la nivel national. Sectorul de zootehnie a fost in 2013 de peste 25 de miliarde de lei, adica 36,7% din valoarea producţiei agricole. Efectivele de animale au crescut in perioada 2011-2013 cu 7% la porcine, 12% la bovine şi cu 3% la pasari, in timp ce productia de carne s-a majorat cu 12,5% la vita, cu 7% la porc şi cu 12,6% la pasare, a spus Morarescu.
 
Potrivit datelor prezentate de acesta, exportul de carne in perioada mentionata a cunoscut o crestere cu 600% la carnea de porc, pana la 24.000 de tone, cu 14% la bovine (39.000 de tone) şi un plus de 11% la carnea de pasare (65.000 de tone). Comerţul cu carne de porc refrigerata s-a cifrat, pana la 1 iulie 2014, la 80.000 de tone, fiind in valoare de 145 de milioane de euro, iar exportul reprezinta 30.000 tone, in valoare de 70 de milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016